Lone Theils: Provins eller storbykrimi
Lone Theils: Provins eller storbykrimi

TEMA - Lone Theils

31.10.22
Provins eller storbykrimi?

Endnu en af landets populære krimiforfattere lægger vejen forbi Favrskov, når Lone Theils besøger Hammel Bibliotek onsdag den 9. november.

Provinskrimier
Krimi Det falder fint i tråd med efterårets tema om provinsen, at Lone Theils’ nyeste krimiserie foregår i Vestjylland – med udgangspunkt i Holstebro, hvor hun selv kommer fra. Det er også min barndomsby, hvorfor jeg selvfølgelig har læst denne bog med særlig interesse. Det er en familiethriller, hvor den lokale seværdighed Hjerl Hede spiller en vigtig rolle. På en udflugt hertil forsvinder familiens 10-årige datter Mille sporløst. Først et årti senere dukker en ung kvinde op og påstår, hun er Mille – men kan det nu også passe? Moderen i familien tager imod hende med åbne arme, mens faderen og broderen er mere skeptiske. Signe Brask havde sagen som nyuddannet betjent, og den har aldrig sluppet hende, så hun involveres igen.
Savnet. Af Lone Theils

Storbykrimier
Krimi Debuten som krimiforfatter foregik i helt andre rammer, inspireret af Theils’ mangeårige virke som korrespondent i London. Samme beskæftigelse har hovedpersonen Nora Sand. Vi får både lokalkolorit fra storbyen og indsigt i stridigheder med den danske redaktør, der med begrænset held forsøger at lede på afstand. Første bind i serien er inspireret af en virkelig historie. Nora køber en gammel kuffert der skal pynte i stuen, og i kufferten finder hun en masse fotos af unge piger.
Noras nysgerrighed er vakt, da hun opdager, at to af pigerne er danske, og at de var på vej til London, da de forsvandt på Englandsbåden. Kufferten har oveni købet tilhørt en seriemorder, der afsoner en livstidsdom. Efterhånden som hun trævler sagen op, kommer også Nora i livsfare.
Pigerne på Englandsbåden. Af Lone Theils

De kongelige
Biografi I forbindelse med den engelske dronnings død og bisættelse var Lone Theils på grund af sit store kendskab til engelske forhold fast inventar i TV-studiet for at kommentere. Hendes nyeste bog ikke en krimi, men en biografi om netop et ikonisk tidligere medlem af det engelske kongehus, nemlig Lady Diana. Theils var selv på arbejde som korrespondent den aften for 25 år siden, hvor Diana omkom i en bilulykke. Bogen er et flot billedværk, der sobert har fravalgt paparazzi-fotos. Teksten bringer måske ikke så meget ny viden, men bogens fokus på konfliktpunkterne i Dianas og sønnernes liv giver et lidt mere nuanceret billede af Diana som person og af de begivenheder, bogen trækker frem - set i forhold til de mere sort/hvide helgenagtige fremstillinger, vi ellers tit har set.
Diana. Af Lone Theils

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration her på hjemmesiden, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Materialer