Find artikler

Find artikler om dit emne - både når du har brug for flere perspektiver, og når der er rift om bøgerne.

Har du svært ved at finde bøger om dit emne? Eller har du brug for mere viden? Artikler er gode kilder til din opgaveskrivning.

  • Artikler er for det meste korte og overskuelige at læse
  • Med artikler kan du finde viden om et helt aktuelt emne
  • Du kan læse artikler online, de kan downloades til din enhed eller sendes med post
  • Hvis du læser flere artikler, får du en bredere vinkel på dit emne
  • Tidsskriftartikler har en høj troværdighed, fordi de er skrevet af fagpersoner

Hvor finder jeg artiklerne?

På Bibliotek.dk har du mulighed for at bruge digital artikelservice. Her findes over 65 millioner videnskabelige artikler. De er primært skrevet til studerende og forskere ved videregående uddannelser. Du kan bestille artiklerne som print til afhentning på dit bibliotek.

Infomedia finder du artikler fra alle landets dagblade, aviser og tidsskrifter. Vær opmærksom på, at du skal være på biblioteket for at kunne bruge Infomedia.

Faktalink er der artikler om emner inden for et bredt felt: kultur, sport, politik, medier og meget mere. De er overkommelige at læse og giver en god baggrundsviden til dit emne. Du kan bruge Faktalink på flere forskellige niveauer - både som elev i folkeskolens ældste klasser, i gymnasiet og som studerende. Se også Faktalink Light, der er korte og lettilgængelige artikler, som henvender sig til de 10-12 årige eller til læsesvage unge og voksne.

Forfatterweb er et forfatterleksikon med portrætter af ca. 1300 børne-, ungdoms- og voksenforfattere og illustratorer. Så hvis du skriver opgave om et værk af en forfatter, kan du finde god viden her. Det kan være et samlet overblik over forfatterskabet eller analyser af udvalgte tekster.

Gale: Science in Context er stedet for dig, hvis du søger gode og pålidelige artikler om alverdens naturvidenskabelige emner. Der er mange vinkler på artiklerne, og så har du også mulighed for at få oversat artikler til dansk.

Brug for hjælp?

Du er altid velkommen på dit lokale bibliotek, hvis du har brug for hjælp til informationssøgning eller hjælp til at finde gode kilder til dit emne. Det er en god idé at kontakte biblioteket i forvejen for at aftale en tid - fx via vores tilbud Book en Bibliotekar.

Hvis du har brug for at få svar på et helt specifikt spørgsmål, kan du bruge Biblioteksvagten - også om aftenen eller i weekenden.