Film

Her finder du links til gode sider på nettet, som handler om film i forskellige afskygninger. Lige fra online tidsskrifter, anmeldelser af nye og gamle film, og hele film, fra stumfilm til nye kortfilm. Klik på billedet over hver beskrivelse, for at komme direkte til webstedet.

16:9 er et uafhængigt dansk filmtidsskrift med akademisk tilsnit, hvis redaktion har base i Aarhus. De lægger vægt på at kombinere det velskrevne med det originale, og så bestræber de sig på at behandle filmen på filmens præmisser. 16:9 er gratis for alle.

Anmeldelser af kommende og klassiske film. Information om film, skuespillere og filmskabere. Forslag til gode film. Udforsk film via genre, stemning eller tema.

Webportal på Filmcentralen.dk. Over 2600 dokumentariske filmklip fra hele Danmark i perioden 1899-1995. Film kan søges frem på årstal og emneord. Filmene er gratis at se online, og kræver hverken login eller abonnement. Film må benyttes til ikke-kommercielt brug.

DR Bonanza er et website under dr.dk med arkiv over en stor del af Danmarks Radios egenproduktion. Bonanza åbnede 16. januar 2008 hvor der vises uddrag af det der er blevet produceret i årenes løb.

Fra filmtidsskriftet Ekko, er her en liste over kortfilm som kan ses online. All-time listen er udtryk for en film samlede popularitet i al den tid, hvor filmen har været på Shortlist.

 

Verdens største base af film, anmeldelser, kommende film, baggrundshistorier og meget andet.

Online magasin som formidler film, essays, interviews, temaartikler, filmomtaler, anmeldelser og andet. En del af Det Danske Filminstitut. Søgbar database med filmartikler fra seks årtier.

Fra 1910 og ti år frem, var dansk film blandt verdens førende, både forretningsmæssigt og kunstnerisk. Og med den berømte Asta Nielsen som den kendteste skuespiller fra perioden. Stumfilm.dk giver fri adgang til over 400 film fra 1897-1928. Det vil sige alle bevarede danske stumfilm, til helt gratis streaming.