Silhuet af mand, der står i tågede omgivelser med pistol i hånd

Den kriminelle underverden

Af Anonym (ikke efterprøvet)
07.02.24
Skudepisoder, knivstikkeri og andre blodige opgør trækker overskrifter i medierne, og borgere bliver ufrivilligt vidne til voldsomme handlinger, når ellers fredelige områder omdannes til kampzoner med krig, brutalitet og rå vold på åben gade.

Men hvorfor sker det? Hvad kæmper de om? Og hvad kan politi og politikere gøre for at bekæmpe disse handlinger? Alt dette kan du blive klogere på, når den karismatiske rockerekspert Carsten Norton, der har udgivet en række anmelderroste bøger om den kriminelle underverden, gæster Ulstrup Bibliotek den 21. februar kl. 19. Her har jeg fundet 3 værker, der alle giver et unikt indblik i en ellers lukket og hemmeligholdt verden.

Dokumentarisk bog om Loyal To Familia

Fagbog. ”Selv om LTF i dag er forbudt, eksisterer gruppen i bedste velgående, og det er fortsat Shebi, der bestemmer”. Sådan skriver Norton i forordet til denne afslørende bog om banden Loyal To Familia (LTF), der siden dens indtog i Danmark i 2013 har forandret den kriminelle underverden med sin brutalitet. I bogen får vi historien om, hvordan den pakistansk-danske Shuaib ’Shebi’ Khan med sin kynisme gjorde gruppen til den mest frygtindgydende gadebande. Foruden en grundig indføring i Shebis liv, opvækst og kriminelle livsbane får vi portrætteret en lang række andre centrale LTF’ere. Bogen anbefales til læsere, der ønsker en troværdig indføring i LTF’ tilblivelseshistorie, herunder et indblik i, hvordan politi, politikere og kriminelle håndterer gruppen.

Prisvindende og unik bog om Bullshit

Fagbog. I bedste dokumentariske stil foldes historien om rockergruppen Bullshit ud. Vi hører om det blodige opgør mellem Bullshit og Hells Angels, som udviklede sig til Danmarks første rockerkrig i perioden 1977-1987. Dernæst zoomes ind på taberne: Bullshit. Vi kommer tæt på de piger og drenge, der fandt en ny familie i gruppen, og der stilles skarpt på lederen Makrel, der som 24-årig dræbes for øjnene af sin kæreste Pia: ”Jeg hørte min mand skrige. Eller brøle. Det var jo så uhyggeligt at høre på…”. Bogen, som vandt Cavlingprisen i 2017, tager læseren med dybt ind i privaten og åbner for en verden med druk, stoffer, vold og tanker om håbløshed. Bogen anbefales til alle, der vil blive klogere på gruppen, og som ønsker at forstå, hvorfor nogen vælger volden til.
 

Med et psykologisk og socialt udgangspunkt

Fagbog.  I denne lille fagbog, hvor litteratur og forskning kobles med praksiserfaring, kan du blive klogere på rockere og bandemedlemmer i Danmark. Bogen er skrevet af henholdsvis en psykolog og en socialrådgiver, der begge har arbejdet inden for miljøet. De guider dig sikkert og grundigt igennem spørgsmål som: Hvorfor drages nogle unge mænd af kriminelle og voldsparate rocker- og bandemiljøer? Hvilke regler skal medlemmerne følge for at opnå ære, respekt og broderskab? Og er det muligt at træde ud af miljøet igen? Bogens konklusioner bakkes op af teori, statistik og modeller – og kan anbefales til fagpersoner, pårørende og alle andre, der ønsker en grundig indføring i samt en større forståelse for rocker- og bandemiljøet.
 

Tags