Søgetips

Har du brug for tips til din søgning, kan vi hjælpe dig godt på vej.

Du er altid velkommen til at spørge bibliotekspersonalet om hjælp til at søge. Kig forbi i åbningstiden eller skriv til os. Det er en god idé at aftale tid på forhånd, hvis du har brug for mere indgående vejledning - du kan f.eks. bruge vores tilbud Book en Bibliotekar.

Hvis du vil oprettes som ny låner på Favrskov Bibliotekerne, og er over 18 år, kan du enten møde op på et af bibliotekerne med dit gule sundhedskort, eller du kan oprette dig med dit NemID her.

Biblioteksvagten er en online spørgetjeneste, hvor du kan stille spørgsmål til bibliotekarer - også om aftenen og i weekenden.

Det er muligt for dig at søge fonde og legater på Legatbogen.dk.

Søgetips

Formulér dit emne og start med et enkelt søgeord. Hvis der kommer for mange resultater, så kobl et ekstra søgeord på. Prøv også at forestille dig, hvilke ord en forfatter, som skriver om dit emne, kan have brugt.

Søgning i Google

Google er den mest populære søgemaskine på nettet, men faktisk er det kun 5% af al viden på nettet, du kan finde på Google. Så husk at være kritisk overfor den information, du finder på Google - og brug de databaser, vi præsenterer dig for på disse sider, når du skal finde troværdig og relevant viden.

Du kan bruge Googles ”Avanceret søgning”, der hjælper dig med at få mere konkrete resultater, når du googler. 

Her får du nogle gode tips til søgning på Google: