Litteratur

Læs nye og gamle tekster, bøger og artikler på nettet. Eller lyt til en god podcast om forfattere eller spændende emner.Du kan også finde anmeldelser af mange bøger og tegneserier. Klik på billederne for at komme direkte til websitet.

Anmeldersite for børne- og ungdomslitteratur. Der er mere end 1000 anmeldelser på bogbotten.dk.

Bogselskabet deles gode læseoplevelser, og lytterne inviteres med, når Anne Glad møder en række af Danmarks aktuelle forfattere.

1800-tallets danske litteraturhistorie på internettet. Århundredets ismer. Biografisk baggrund for forfattere. Beskrivelse og analyse af tekster.

På Goethe Instituttet finder du 23.000 tysksprogede ebøger, lydbøger, tidsskrifter og aviser samt film. Så snart du har registreret dig og aktiveret din lånerkonto, kan du frit benytte Onleihe på din PC, bærbar eller telefon via Onleihe-appen, når du vil og hvor du vil!  

Stor samling af ældre bøger hvor copyright er udløbet, og som er frit tilgængelige. På mange sprog, også dansk. Mange download muligheder. Enkelte titler også på lydbog.

Ældre dansk lyrik samt biografiske oplysninger om danske digtere. Kalliope indeholder også udenlandsk digtning, men primært i et omfang som kan bruges til belysning af den danske samling. Førstelinjer af udvalgets digte.

LitteraturNu er aktuel litteraturkritik. Siden holder dig orienteret om, hvad der sker lige nu i litteraturens verden. Siden anmelder de vigtigste udgivelser, men har også fokus på de skæve bøger og dem, der trykkes i mindre oplag.

289 danske digtere læser egne digte op, og fortæller om deres motivation for at digte.

”Månedens forfatter” er en litteraturpodcast fra Københavns biblioteker, der nysgerrigt dykker ned i skiftende skøn- eller faglitterære forfatterskaber.

3 mio. gratis bøger på nettet.

Site med artikler og film om forskellige tegneserier.