Danmark og dansk historie

Her finder du bl.a. oplysninger om landets, enkeltpersoners og familiers historie, taler gennem tiden, Folketingets officielle hjemmeside, kvindekilder og indgang til det offentlig hvis du har et firma. Klik på billederne for at komme hen til websitet.

Danmarkshistorien.dk er en del af Historisk Afdeling ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Formålet med danmarkshistorien.dk er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig information om Danmarks historie formidlet af fagfolk.

Database fra Rigsarkivet, hvor man kan søge efter oplysninger i forskellige kilder. Man kan søge på enkeltpersoner eller familier.

Taler fra forskellige kendte danske personligheder gennem tiden. Aktuelle og historiske taler. Indtil nu ca. 1600 publicerede taler.

Folketingets egen hjemmeside, hvor man kan finde oplysninger om det meste omkring vores folkestyre.

Fra Kvinfo, forskellige kilder til kvinders og kvindebevægelsens historie.

Samlinger Online er Nationalmuseets åbne arkiv med tusindvis af kulturhistoriske fotos og genstande fra museets samling. Siden rummer informationer om mange af museets genstande, samt billeder fra etnografiske ekspeditioner, arkæologiske udgravninger og meget andet

Virk er virksomhedernes digitale indgang til det offentlige og giver adgang til selvbetjening på tværs af det offentlige samlet.