Søg og bestil

Du har mange muligheder for at få fat i godt stof til opgaven.

Litteratursøgning – sådan gør du

Du kan selv bestille de materialer, du skal bruge til din opgave, på Favrskov Bibliotekernes hjemmeside. Men hvis vi ikke har det, du søger, eller hvis du vil søge blandt både bøger og artikler, kan du også selv bestille på bibliotek.dk, som er alle landets folkebiblioteker samlet i ét stort bibliotek. Det kræver kun, at du er oprettet som bruger hos os. Læs mere om at blive oprettet som låner her.

Når du leder efter gode materialer til din opgave, har du altså flere muligheder:

  1. Søgning på Bibliotekets hjemmeside:

Favrskov Bibliotekerne har en god samling af bøger, som du kan få glæde af til din opgave eller andet skolearbejde. Når du besøger dit lokale bibliotek, kan du måske allerede samme dag få nogle gode bøger med hjem under armen. Eller du kan reservere materialet. Hvis du gør det, kan du ofte få materialet med hjem nogle få dage efter, at du har reserveret det.

  1. Søgning i bibliotekets databaser:

I modsætning til at søge i Google eller Wikipedia, så er du med bibliotekets digitale baser sikker på at finde information af høj kvalitet og troværdighed. En del af baserne er der fri adgang til, andre kan du få adgang til hjemmefra, hvis du er oprettet som bruger på biblioteket. Og nogle få kan du kun få adgang til, hvis du er tilstede på selve biblioteket.

  1. Søgning i bibliotek.dk:

Hvis du ikke kan finde nok materiale om dit emne på bibliotekets hjemmeside, har du mulighed for at udvide din søgning på bibliotek.dk. Du skal bare oprette dig som bruger, og vælge hvilket bibliotek, du gerne vil afhente dine bestillinger på. Hvis materialet er ledigt, vil du typisk modtage det inden for en lille uge.