Pige læser bog

Unge anbefalinger

Af Anonym (ikke efterprøvet)
19.03.24
I forrige uge var Alfred i skolepraktik på Hadsten Bibliotek. Han vil gerne dele tre gode læseoplevelser med jer.

At søge glemsel

Roman Denne New York Times-bestseller er en rørende fortælling om, hvordan det kan være svært at springe ud som homoseksuel i et samfund, der ikke kan acceptere det. 16-årige Aaron har svært ved at finde glæden ved livet efter sin fars selvmord. Med støtte fra sin mor og sin kæreste Genevieve kommer han dog langsomt over det. Men da Genevieve tager væk et par uger. møder Aaron tilflytteren Thomas. Thomas gør ham glad og tryg, og lidt efter lidt finder Aaron ud af, at Thomas måske er mere end en ven for ham. Problemet er bare, at i Aarons gamle vennegruppe er det slet ikke i orden at kunne lide en fyr. I et desperat forsøg på at lukke ned for det hele - faderens selvmord, vennernes svigt og sine følelser for Thomas - overvejer Aaron at indlægge sig på Leteo-instituttet, der tilbyder hjælp til at fjerne dårlige minder -  også selvom det kan betyde, at han vil glemme, hvem han i virkeligheden er. En smuk og godt skrevet fortælling om, hvor svært det kan være at være anderledes. 

Den dag jeg glemmer. Af Adam Silvera

Magi og troldmænd

Fantasy Hvis du elsker Harry Potter, vil du helt sikkert også kunne lide denne historie, da den minder en del herom og har mange af de spændende øjeblikke, som Harry Potter serien også har. De fleste drømmer om at bestå jernprøven og få adgang til troldmandsskolen Magisterium. Men ikke Callum Hunt, han ønsker nemlig brændende at dumpe. Hele hans liv har hans far fortalt ham skrækindjagende historier om fristelserne og farerne ved magi. Callum er sikker på, at hvis han består prøven, vil det være ude med ham. Så han gør sit værste. Og består med bravur. Da han endelig ankommer til Magisterium, er det ikke ligefrem den dødsfælde, han forventede. Han skal oven i købet studere under den legendariske mester Rufus sammen med de to jævnaldrende Aaron og Tamara. Han finder hurtigt ud af, hvor lidt han ved om sin families og sin egen fortid. 


Jernprøven. Af Holly Black

Krig i tegninger

Tegneserie En spændende og interessant bog omkring anden verdenskrig, hvor vi følger vores hovedperson i et land, der er besat af Tyskland. Januar 1940. Verden er i krig, men Belgien holder sig neutralt. Splint er grebet af ængstelse, men forsøger ligesom de fleste andre at opretholde en normal dagligdag. Da Belgien en dag bliver invaderet af tyske tropper, bliver hans hverdag vendt på hovedet. Splint er for ung til at komme i krig, så han prøver i stedet at gøre sig nyttig ved at hjælpe dem, han kan. Sammen med sin ven Kvik drager han rundt i landet og får en ide om, hvordan situationen er hos borgerne. En god bog, der viser hvor forfærdeligt det har været at være menneske i et land med krig, og om hvordan håb kan være det eneste, man har tilbage.


Håbets tid. Af Émile Bravo

Tags