Skole og studie

Her kan du finde forskellige skole- og studierelaterede hjemmesider. Det kan være specifikke fag, kilderessourcer, legater og hjælp til ordblinde og meget andet. Klik på billederne for at komme hen til websitet.

Gratis database med kemiske strukturer og tekstsøgning. Over 100 mio. strukturer kan findes her. Fin til studie, om end begrænset specifikt til kemi.

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Sitets opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

DOAJ står for Directory of Open Access Journals. Her findes over 16.500 peer-reviewed open access artikler indenfor naturvidenskaben. For eksempel teknologi, medicin, samfundsfag, kunst og meget andet. Der er også mange artikler på andre sprog end engelsk.

GeoGebra er et dynamisk matematikprogram til alle uddannelsesniveauer- Siden samler geometri, algebra, regneark, graftegning, statistik og CAS i én pakke, der er let at bruge.

LegatNet er danske fondes og legaters eget officielle legatsøgningssystem. Her kan danske studerende hurtigt og let få overblik over de legater, der kan søges til studieophold i udlandet. LegatNet bliver opdateret af fondene selv, og er gratis for alle brugere.

På lex.dk finder du opslagsværkerne Den Store Danske og Trap Danmark og en række andre specialværker, der dækker bredt – fra Danmarks oldtid og Danmarkshistorien over Dansk Biografisk Leksikon og Gyldendals Teaterleksikon til Symbolleksikon og Historien om børnelitteratur.

Ordblindhed.dk formidler viden om tilbud og støtte for børn, unge og voksne med ordblindhed. Siden køres bl.a. af Nota, Socialstyrelsen og Børne- og Undervisningsministeriet.

Ordnets logo

Samlet adgang til Den Danske Ordbog, Ordbog over det danske sprog og KorpusDK.

Online retskrivningsordbog fra Dansk sprognævn. Med reglerne for retskrivning.

Ældre engelske fulde tekster. Der er gode analyser, temaer og baggrundsbeskrivelser. Godt redskab til studerende. Små quizzer omkring de enkelte værker.

På Sproget.dk får du svar på spørgsmål om grammatik, stavning, sprogpolitik m.m. Du kan teste dine sprogkundskaber, lege med sproget, dele sjove smuttere og meget mere.

UddannelseGuiden (ug.dk) er Børne- og Undervisningsministeriets nationale informations- og vejledningsportal. 

God kildesamling fra Yale Law School. Godt egnet til studieopgaver. Hovedsagelig amerikanske dokumenter, fra de tidligste tider til nu. Men andre lande er også repræsenteret.