TEMA - Familiefilm

04.04.22
Mie fra Hammel bibliotek indbyder til en hygger med familien

Påskeferien nærmer sig, og dermed mange fridage med hyggetid for hele familien. Endnu ved vi ikke hvordan vejret bliver, men måske bliver det rart at have en film i baghånden. Her er tre nyere film, som både kan ses på filmstriben og lånes på dvd på bibliotekerne.

Klar – parat – bag!

DVD Alflingerne er nogle små væsner på ca. tre æblers højde, der ikke er nisser selv om de går med røde, kræmmerhusformede huer. De bor normalt under jorden, men i dette lille, glade eventyr kommer de op på overfladen blandt de meget større mennesker, som de ellers er bange for. Hovedpersonen, den ukuelige pige Elfie, vil nemlig lære et håndværk, der kan skaffe hende respekt hos hendes egne under jorden. Hun og et par drengevenner går i lære hos en konditor og hjælper ham i kampen mod industriprodukterne.  Her er kagekast og god underholdning for især de 5-9 årige. 
Kagekampen

Et hundeliv

DVD For ca. samme aldergruppe er denne animationsfilm om hunden Bølle, der nok er verdens mest snotforkælede hund med en tjener på hvor pote og en stenrig ejer. Men da ejeren dør og de griske slægtninge gør krav på arven, passer Bølle slet ikke ind i planerne, og han oplever et brat skifte fra overdådig luksus til et barsk liv på gaden. Men det viser sig, at kun hvis arvingerne beholder Bølle, kan de ifølge testamentet på adgang til alle rigdommene. Nu er Bølle imidlertid forsvundet og helt på egen og ganske uvant boldgade. 
Bølle på eventyr

En klassisk hundehistorie 

DVD Mange i den ældre generation har sikkert fældet en tåre over historien om Lassie, den tapre og kloge collie som går så gruelig meget igennem. Nu kan de sammen med børn fra 7 år og op hulke over denne nye film i det samme univers. 12-årige Frederiks bedste ven i hele verden er collien Lassie. Men desværre bliver Frederiks forældre nødt til at sende Lassie ud at bo på landet, da de ikke må have hund i deres lille lejlighed. Frederiks far mister sit arbejde, og Frederik bliver mobbet i skolen og savner sin hund meget. Lassie bliver slået hos sin nye ejer og stikker af, og da Frederik hører det, begynder han med hjælp fra sine klassekammerater at lede efter sin elskede hund. 
Lassie kommer hjem

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Materialer