Tre bøger til skræk og rædsel

23.10.23
Så er efteråret her og Eva Dixen, der er bibliotekar på Hadsten og Ulstrup Bibliotek, kan godt mærke, at der er optræk til nogle (u)hyggelige læse- og lyttestunder i mørket. Derfor har hun fundet tre bud på gåsehudsfremmende litteratur fra eReolen.

Nutidig uhygge fra Danmarks plejehjem

Novelle: Anita arbejder på et demensafsnit. Vi kommer med på vagterne rundt til alle beboere, og alt imens bliver der hevet i snorene for hjælp, tiden er alt for knap, underbemandingen er til at føle på og nattevagterne tårner sig op. Det i sig selv er en klaustrofobisk og skræmmende læseoplevelse. Her begynder de mærkelige lyde at dukke op, og de ældre begynder at dø. Og det værste venter. Sikken helt forfærdelig slutning. Er du til korte og effektive gys, så kan denne historie læses og lyttes på eReolen.

Hvor de gamle visner. Af Michael Kamp

Gotisk uhygge

Novellesamling: Denne lille samling indeholder fem klassiske fortællinger. Det er minimalistisk og fyldt med større rædsler end så mange moderne splatterromaner. Jeg lærte i en alt for tidlig alder Fuglene at kende gennem Alfred Hitchcocks filmatisering. Jeg syntes helt reelt, at fortællingen er meget bedre og mere gyselig i bogform.  Mystiske undertoner spiller på den stemningsmættede gotiske fortælling mellem drøm, mareridt og virkelighed. Lyt til den eller læs den på eReolen.

Fuglene og andre fortællinger. Af Daphne Du Maurier

Bag ethvert eventyr lurer et mareridt…

Krimi: H. C. Andersen første jo ivrigt dagbog fra 1825 og frem til sin død i 1875. Kun halvandet år mangler og ingen ved hvorfor. Denne roman begynder hvor Andersen holdt op. Vi er i Københavns slum med H. C Andersen himself. Det er ret underholdende men også hjerteskærende. Fattigdom, tragiske skæbner og grumme forbrydelser er en del af hverdagen i 1830’erne. Vi fornemmer stanken, latrinerne og er med på stedet ”hvor byens tarme ender”. Uheldigvis bliver Hans Christian anklaget for mord, så han må derfor selv forsøge at opklare mysteriet bag for ikke at blive dømt og halshugget af en elendig bøddel. Det er en meget underholdende og i grunden forfærdelig grafisk roman. Find den på eReolen eller lån den på biblioteket.

Mordet på en havfrue. Af Rydahl & Kazinski

Tags