Sommer på den helt rigtige måde!

Du ligger på solvognen med lidt koldt i glasset og en god udsigt, hvis du er heldig, klar til at læse den helt perfekte sommerbog. Bibliotekar Christine Ellebæk Sørensen fra Hammel Bibliotek har samlet tre helt perfekte kandidater.

Applemore, Skotland

Roman: Findes der noget bedre end at falde over en ny serie, der på den helt rigtige måde formår at fremmane hygge, kærlighed og ikke mindst - selvstændighed? Det har jeg fundet i serien om Applemore Bay, hvor den nyeste bog passer perfekt til temaet. Serien handler om 4 søskende, en bror og 3 søstre, der arver et gammelt forfaldent gods efter deres far. Arveafgiften er ved at få drømmen til at gå i opløsning, men er det lykkedes broren, Lachlan, at få det til at balancere. Hver af de fire søskende er hovedperson i deres egen bog, og i sommerbogen er det kontrolfreaken Charlotte, vi følges med. Man vrider sig under hendes kejtede forsøg på at undgå kærligheden og holde alt under kontrol, og glæder sig med hendes omgivelser, når det ikke lykkes hende.

Sommer i Applemore. Af Rachael Lucas

Sommer i Frankrig

Roman: Har du set TV-serien ’Han, hun og drømmeslottet”? Så ved du lidt om, hvor slidt og forsømt et gammelt slot kan være – men også hvor skønt! I denne fortælling har et midaldrende engelsk ægtepar købt et ældre slot i Bretagne, som de skal overtage, når beboerne enten dør eller flytter. Nu er Pixies elskede mand død, og til sin overraskelse finder hun ud af, at de har overtaget slottet for over et år siden uden at han har fortalt hende om det! Sammen med sin gamle og meget livsglade mor rejser hun nu til Bretagne for at finde ud af, hvad der er op og ned i hele misæren. Det er en skøn og positiv fortælling om hvor godt livet kan være også efter pensionsalderen, og især morens historie og evne til at gribe nuet er øjenåbnende.

Sommer på slottet. Af Jennifer Bohnet

Nyfortolket klassiker

Roman: Har du set filmen ’En fortryllet april’? Eller måske læst bogen, skrevet af Elizabeth von Arnim i 1922 og oversat til dansk i 2021? Her er en dejlig nyfortolkning af den originale roman, som Brenda Bowen var så begejstret for, at hun gerne ville læse i en moderne setting – og så skrev hun den selv. Navnene er de samme, set-up’et det samme – bortset fra at vi nu har flyttet os fra den franske middelhavskyst til et stort, gammelt sommerhus på Little Lost Island i Maine i USA. De fire kvinder er blevet til 3 kvinder og en mand, men de kender stadig ikke hinanden, da de går sammen om at leje sommerhuset i august måned efter at have set opslaget: ”Kildevand, blåbær, havglas. August”. De fire kommer af hver deres årsag, men alle trænger de til at komme væk fra hverdagen. I løbet af august når de både at gå hinanden på nerverne men også at få løst deres knudrede livstråde. Bogen er skrevet med humor, indlevelse og ikke mindst stor kærlighed – læs denne, og derefter originalen.
Vidunderlige august. Af Brenda Bowen

Tags