At rejse

04.07.23
Sommeren er i gang, ferien vi alle ser frem til hvert år. Men hvor skal vi tage hen, hvad skal vi opleve og med hvem? Bibliotekar Eva Dixen har fundet tre bøger frem fra sit bagkatalog, der hver især og meget forskelligt beskriver en rejse. God tur.

Sommerferiepoesi

Digte: Nikolaj Zeuthen har lavet en skøn digtsamling. Vi tager en dag ad gangen, på bilferien, tre børn på bagsædet, 6 ugers sommerferie. De kører fra København med destinationerne Vesterhavet, Aarhus, Danland i Fåborg og så hjem igen. Oplevelserne er universelle og helt nære, der viser; ”alle skænderierne, alle omfavnelserne, al latteren, al frygten, al skammen, al inspirationen, håbet, tabene, kærligheden”.

Sommerferiedigte. Af Nikolaj Zeuthen.

På cruise med ondskaben

Gyserroman: Vi er på cruise ombord på Baltic Charisma. 24 timer med billig spiritus, fyldte buffeter og masser af gang i den. Uheldsvangert er det ikke kun de ældre ensomme damer, partytøserne og polterabend-mændene, der er ombord. Noget ondt er med som blind passager. Jeg fik selv tankerne hen på Stephen King, da jeg læste bogen. Bogen bygges stille og roligt op, med små kapitler, hvor vi lærer passagererne at kende. Alle har en dagsorden for at være ombord. Dette er en meget velskrevet spændingsgyser.

Færgen. Af Mats Strandberg

Hurtigtvirkende lægemiddel til hjerne og hjerte

Roman: Min all time favourite Jean Perdus. Jean er indehaver af en flydende boghandel på Seinen. Hans bøger sælges som medicin mod alverdens problemer. Den eneste han ikke kan kurere, er sig selv. Og her gemmer sig en kærlighedshistorie af de helt store. Jean kapper en dag fortøjningen, og så starter eventyret på husbåden på den skønneste søvej mod Provence.

Bogen er en hyldest til litteraturen med henvisninger til hvilke titler, der har særlige terapeutiske virkninger. Desuden findes der bagest madopskrifter på typiske retter fra Provence.

Det litterære apotek. Af Nina George

Tags