Mangler I lidt inspiration til Sommerbogen?

26.06.23
Her i sommerferien kan alle skolebørn deltage i bibliotekernes læseudfordring ”Sommerbogen”. Man deltager ved at hente et udfordringsark på biblioteket, og så gælder det ellers bare om at kaste sig over at læse på alle mulige måder, f.eks.: Læs højt for en anden, læs under dynen eller læs en forfatter, du aldrig før har læst. Når man har løst alle udfordringerne kan man afleverer sit ark på biblioteket, få en boggave med hjem og deltage i konkurrencen om at få lov til at tømme en boghandel. Bibliotekar Mie Henriksen fra Hammel Bibliotek har her samlet tre gode forslag til spændende sommerbøger:

Gysersommer

Børnebog: Kan du lide den sjove kildrende fornemmelse af at gå gennem en tangskov, når du bader ved stranden? Det føles måske næsten som om tangplanterne vil holde fast i dig, og hvad gemmer der sig egentlig dernede? Her kan man få et afsvalende gys sammen med en flok børn, som tager på stranden en varm sommerdag. Vi møder Robert og hans venner, bl.a. Aya som han er lidt lun på. Men under havoverfladen lyrer noget ukendt og uhyggeligt, som bryder ind i deres hverdag. Der er tre bøger i serien – de kan læses uafhængigt af hinanden, men har det til fælles, at de i hovedrollerne har helt almindelige børn, som møder en grum skæbne. Som der står på forsiden: Ikke for sarte sjæle!

Slimede mareridt – tang. Af Michael Kamp

Detektiver på ferie

Børnebog: Der er kommet et par bøger om venneparret Walter og Saga, der kan lide at opklare mysterier. Her er de på sommerferie i Grækenland, hvor de bliver rodet ind i en mystisk sag om en falsk statue af guden Zeus på Lille Akropolis, en mærkelig nøgle i en forladt sølvmine og nogle skumle typer med hemmeligheder. Det er ikke helt ufarligt, men heldigvis er de snu og ikke bange for noget – det skulle da lige være edderkopper. En underholdende og spændende detektivhistorie for de børn, der læser selv men stadig har brug for ikke alt for tykke bøger og er glade for farvestrålende helsides illustrationer.

Sølvminens hemmelighed. Af Annie Bahnson

En frygtelig familieferie

Børnebog: Olga er 12 år og ville bare ønske, sommerferien snart var slut. Hun er nemlig på kør-selv sommerferie ned gennem Europa med hele sin familie, der er virkelig pinlig og åbenbart har det fælles mål at gå Olga på nerverne. På campingpladsen i Italien møder Olga drengen Lars, der til at starte med er virkelig træls og en drillepind. Men da Olga lærer ham bedre at kende, viser det sig, at Lars bærer på en hemmelighed, som han beder Olga om ikke at fortælle til nogen. Kan Olga overholde det? En virkelig velskrevet historie fyldt med humor, som også rummer også alvorligere emner og giver lidt at tænke over.

Olga holder på en hemmelighed. Af Karin Heurlin

Denne uges klumme er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Tags