Forsider af bøger

Skab lidt spænding i hverdagen med disse bøger

07.11.23
Den 14. november kan du på Hadsten Bibliotek møde Niels Krause-Kjær, som i foredraget ”Fra Kongekabale til virkeligheden” fortæller om sine politiske spændingsbøger med journalisten Ulrik Torp i hovedrollen.

Hvis du ikke kan vente, får du her tre bud på spændingsromaner, som både byder på hårrejsende hemmeligheder og politiske rævekager af allerværste karat.

Klimakamp og generationskløfter

Spændingsroman: Fjerde bog i serien om Ulrik Torp udkom først på året. Med fokus på ekstrem klimaaktivisme taler den ind i en aktuel dagsorden. Ulrik Torp har fået job som chefredaktør på et lille lokalt ugeblad, men han har svært ved at slippe graverjournalistikken og har opsnappet en slibrig historie om klimaministerens boligfusk. Samtidig kommer hans søn hjem fra Belgien med sin nye kæreste, og det illustreres, hvor forskelligt generationerne ser på klimakampen. Det hele tilspidses, da en klimaaktivist dræbes i et bombeattentat – en sag, der synes politisk motiveret og er et forsøg på at hindre et EU-klimatopmøde i København. En spændingsmættet og velskrevet politisk thriller, som rummer mange dilemmaer og et persongalleri, vi kan identificere os med.

I en ikke så fjern fremtid

Spændingsroman: Peter Mogensen –  en anden velkendt politisk kommentator –  har skrevet serien om venstrepolitikeren Henrik Foss. Den tidligere jægersoldat, Foss, er blevet udenrigsminister, men reelt er det ham, der leder landet, da han har en klemme på statsministeren. Her i den tredje bog trækker det op til valg på Christiansborg. Socialdemokratiet står til at vinde valget, men Foss får et tip, der kan ændre udfaldet fuldstændigt: den socialdemokratiske formands søn er syrienskriger. Bogen er en fin blanding mellem politiske intriger og hårdkogt spænding med korte kapitler og effektive cliffhangers – som en sammenklippet version af de to TV-serier ”Borgen” og ”24 timer”. Det får de 500 sider til let at glide ned.

Spændinger mellem Danmark og Rusland

Spændingsroman: Med en planlagt trilogi bevæger Kim Leine sig ind i en ny genre. Her i første bind møder vi Karoline Blicher, datter af stifteren af højrefløjspartiet Demokratisk Alliance. Hun arbejder i 2013 som sprogofficer ved den  danske ambassade i Moskva. Her møder hun militærmanden Mikhail Petrov, som hun indleder et forhold til. Han har forbindelser til de højeste russiske cirkler og lover hende hjælp til at kickstarte hendes politiske karriere, når hun vender hjem til Danmark. Samtidig får hendes ekskæreste, den fallerede journalist Jesper Skov, til opgave at grave i, hvad Blicher-familien foretog sig under besættelsen. Det er en superspændende bog for alle, der holder af f.eks. Leif Davidsen og kan lide en historie, hvor det er svært at kende forskel på venner og fjender.

Tags