TEMA - Jorden

12.09.22
Naturvidenskab

Den 27.9. tages der hul på denne sæsons række af naturvidenskabelige foredrag, som livestreames fra Århus Universitet. Her kan du på Hinnerup Bibliotek og Kulturhus samt en håndfuld andre lokationer i kommunen opleve professor i geologi Minik Rosing fortælle om Jordens historie set med det helt lange lys på.

Jorden set fra Grønland
Fagbog Professoren er født på Grønland i 1957, og i denne erindringsbog anlægger han en både personlig og forskningsmæssig vinkel. Han beskriver sin opvækst i Grønland og Danmark og fortæller om sin banebrydende forskning i jordens udvikling i takt med livet opståen, som han påviser ligger 300 mio. år længere tilbage end først antaget. Grønlands utæmmede natur fascinerer ham, og landet bliver en central del af hans liv og forskerværk. En interessant og hjertevarm bog med eksemplarisk formidling, ligesom vi kommer til at oplevet det i foredraget.
Rejsen til tidernes morgen. Af Minik Rosing

Evolution
Fagbog Samspillet mellem menneskehedens udvikling og den jord vi bor på er også emnet for denne yderst velskrevne naturvidenskabelige bog. Her beskrives både hvordan mennesket lærte at styre og bruge naturens kræfter og den udvikling, kontinenterne har været igennem. Igen med geologien som udgangspunkt og forklaringsgrundlag bliver vi meget klogere på vores levevilkår, idet forfatteren kortlægger svimlende perspektiver og tankevækkende forbindelser mellem eksempelvis de hvide klipper ved Dover og rødvinens succes lige på den anden side af kanalen.
Oprindelse. Hvordan Jorden skabte os. Af Louis Dartnell

Jorden rundt
Børnebog Tag med to piger på jordomrejse på et øjeblik i denne billedbog der viser, hvor vidunderlig og mangfoldig Jorden er og opfordrer alle til at tage godt vare på den. Fra Greenwich, London følger vi de to piger, der spekulerer over hvad der sker andre steder i verden og i deres fantasi tager på en rejse jorden rundt for at se, hvordan mange forskellige dyr har det. Mange af dyrene er truet af forurening og klimaforandringer, og vi opfordres til at vågne og gøre noget. Det er en fin dyrebilledbog blandet med et abstrakt emne som tid, og børn fra 5 til 8 år og deres højtlæsende voksne får stof til eftertanke.
Vores verden. Af Nicola Davies og Jenni Desmond

 Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. 

Tags
Materialer