TEMA - Skolestart

26.07.21
Mie fra Hammel gør klar til skolen igen her...

Her præsenteres tre nye bøger til de børn, der går og venter spændt på at tage hul på et nyt kapitel i deres liv. I to af dem er hovedpersonen en figur, de kender i forvejen fra børnebøgerne.

18 kapitler om første skoleår

Billedbog Vitello skal starte i skole, og han er så klar! Men er skolen mon også klar til Vitello? Vi ved jo, at med ham går tingene sjældent helt som planlagt, for han er kæk, energisk og fuld af gode ideer, der ofte bringer ham i vanskeligheder. I en række nedslag kommer bogen omkring de forventninger og krav, som livet som skolestarter byder på. Smilemusklerne bliver aktiveret i beretninger om lus og madpakker, og med et godt grin har vi et fint udgangspunkt for samtaler om, hvad skolelivet kan byde på. Som altid er det Niels Bo Bojesen, der står bag den velkendte, udtryksfulde og levende streg.
Vitello begynder i skole. Af Kim Fupz Aakeson

Tips og tricks

Billedbog Hvis man føler sig usikker, kan det være en hjælp at have en plan. Det får børnene støtte til af en kendt og elsket figur i denne bog. Alfons Åberg skal starte i skole og er både spændt og nervøs. Hans far forklarer ham, at det er meget normalt. Derefter gennemgår de mange af de ting, der er gode at kunne, når man starter i skole, eller som man lærer i skolen. Hvad skal man fx have med i tasken? Hvilke lege kan være gode at lege i frikvarteret? Hvordan gør man, når man skal på toilettet? En sjov, fin og helt lavpraktisk introduktion til skolestart.
I skole med Alfons Åberg. Af Josefin Svenske

Sød oplysning

Billedbog Denne bog besvarer ligeledes spørgsmål om, hvad der sker når man skal begynde i skole. 
De besvares med præsentationer fra forskellige vinkler: mødet første skoledag, skolens udseende og klasseværelsets indretning og de andre i skolen, både voksne og andre elever. Der er praktiske informationer om transport til skolen, og om hvad man skal tage med i skoletasken, samt gode råd om hvad skal man øve og kunne, inden man starter i skolen. Igennem hele bogen er der fokus på gode følelser som empati overfor andre og egen selvfølelse, ledsaget af sjove tegninger og inddragende spørgsmål. Bogen er tilpasset de danske skoler og tiden med coronavenlige hilsner uden kropskontakt.
Hvordan begynder man i skole? Af Anna Fiske


Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.
Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Materialer