TEMA - Myrer

16.05.22
Mie fra Hammel bibliotek tager et nærmere blik på myrerne...

På denne årstid kommer de kravlende i stimer ind ad alle sprækker – de må irriterende bæster, som samtidig er dybt fascinerende væsner, der lever i organiserede samfund. 

Populærvidenskab

Fagbog Vidste du, at der er så mange myrer i verden, at deres samlede vægt er langt større end den samlede vægt af mennesker? Det får man at vide i denne lille bog, der er udkommet i Århus Universitets geniale serie af ”Tænkepauser”, som er små bouillonterninger af viden. 
Myrerne indretter sig i mægtige systemer som underjordiske millionbyer. Det er ikke mindst den sociale organisering, som giver både mennesker og myrer stor succes som arter, fordi de fordele, man opnår ved at organisere sig dygtigt, gør det nemmere at tilpasse sig sine omgivelser. Bogen giver en nøgtern beskrivelse af de små dyrs utrolige livsformer, og det er op til læseren selv at glæde sig over sammenlignelige adfærdsmønstre.
Myrer. Af Hans Joachim Offenberg
 
Når man er mange nok …

Krimi Myrer spiller en vigtig rolle i dette 4. bind om efterforskningsleder Roland Triel. Nye læsere anbefales IKKE at starte her, idet der sideløbende med de forbrydelser, Roland opklarer i hvert enkelt bind, er en gennemgående historie om det uopklarede mord på hans kone. Det fantasifulde plot indledes med, at man finder det ilde tilredte lig af en mand i et nyt insektoplevelsescenter, som snart skal åbne i Ørestaden. Han er blevet dræbt af centrets 125.000 blodtørstige hærmyrer, som nogen har lukket ud … Parallelt hermed fortælles historien om en dansk rygsækturist, der for 30 år siden blev dømt for politidrab i Spanien. At det så samtidig viser sig, at den dobbeltkønnede Inge Renee Janné stadig er på fri fod og besat af tanken om, at Trier er hendes far, gør ikke plottet mindre interessant. Forfatteren er en sand mester i at klippe mellem horror og dansk parcelhushverdag.
Marcherende myrer. Af Dennis Jürgensen 

En myldrebog

Billedbog I denne flotte og informative billedfagbog inviteres børn fra ca. 4 år indenfor i myrernes fascinerende verden. Midt ude i skoven ligger skovmyrernes tuer, hvor der hersker en klar arbejdsfordeling mellem de mange beboere. Tværs gennem bogen er der et fremadskridende spor af myrer, der marcherer hen over siderne på en lang linje. Spadsereturen gennem skoven viser skovbundens svampe, kogler og smådyr i myreperspektiv, og der er mange små detaljer at gå på opdagelse i. På hvert opslag gemmer sig en myre med røde sokker, som man kan lede efter. Oftest går hun helt sine egne veje, hvilket redder hende til sidst – en overraskende slutning, som giver et herligt twist på historien.
1001 fra en tue. Af Joanna Rzezak

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.
 

Tags
Materialer