TEMA - Livtag med kræften

27.09.21
Mie fra Hammel Bibliotek foreslår her tre gode titler om den svære kamp med kræft.

Den tidligere håndboldspiller Daniel Svensson har oplevet det, som mange af os frygter: at få en kræftdiagnose. Hvordan han efter ti måneders kamp kom ud på den anden side, fortæller han om på Hinnerup Bibliotek den 6. oktober. 

Comeback

Biografi Daniel fortæller levende og ærligt om op- og nedture i forbindelse med sine to kræftforløb og kampen for at vende tilbage til livet som professionel håndboldspiller. Privatlivets udfordringer med familie, kæreste og kammerater bliver også vendt sammen med alle de overvejelser og store oplevelser, der hører til en sportskarriere på topplan. Bogens første afsnit beskriver årene med den første kræftsygdom. I andet afsnit er vi tilbage i Daniels barndom og spirende håndboldkarriere. Til slut følger vi forløbet af den anden kræftsygdom og tiden derefter. Efter håndboldkarrierens slutning er Daniel blevet mest kendt som deltager i ”Vild med dans” og som en kyndig kommentator på TV. Bogen er en vigtig og vedkommende biografi om at kæmpe og leve hver eneste dag, de gode såvel som de hårde.
Der er kun dage. Af Daniel Svensson

I dødens nærhed

Biografi I forbindelse med en bilulykke og en efterfølgende scanning får den svenske krimiforfatter Henning Mankell konstateret kræft, og i denne selvbiografi ser han tilbage på sit liv. Han fortæller om forløbet og sine tanker om det at få en alvorlig kræftdiagnose - et forløb der fik sin afslutning, da han døde i oktober 2015. Igennem 67 kapitler fortæller han med udgangspunkt i sit eget farverige liv på flere kontinenter om det at være menneske og om livets store filosofiske spørgsmål. Igennem bogen vender han hele tiden tilbage til kræftsygdommen, men det er fortællingerne, erindringerne og refleksionerne uden nogen form for kronologi, der fylder mest i denne (paradoksalt nok) livsbekræftende bog. 
En alvorlig historie om glæden ved livet. Af Henning Mankell

Tid til eftertanke

Biografi Forfatteren til denne bog har tidligere gæstet Favrskovbibliotekerne. Lægen og livsstilseksperten er kendt fra TV og deler her gavmildt ud af sit liv i håb om at inspirere os andre til at leve, mens vi kan. Det er svært ikke at blive smittet af den ukuelige gejst, hun udviser på trods af diagnosen med en uhelbredelig kræftsygdom. Vi hører om barndommen med en psykopatisk læge-far, karrieren og mødet med den store kærlighed. Det er en stærk beretning, hvor man kan mærke personen bag, og selv om det er rørende læsning, bliver det aldrig sentimentalt. 
Jeg lever med en udløbsdato. Af Charlotte Bøving

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.
Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

 

Materialer