TEMA - Livserfarne debutanter

06.09.21
Marianne fra Hadsten bibliotek kommer med gode bud på debutant bøger

Flere og flere debutanter er ikke længere unge, nyudklækkede forfatterskoleelever, men derimod livserfarne mennesker med forskellige baggrunde. Onsdag d. 15. september kan I møde en lokal af slagsen på Hadsten Bibliotek, når Torben Jensen (76) afholder bogreception.

Længe undervejs
Roman Corona-nedlukningerne gennem det seneste års tid gav Torben Jensen, der er uddannet civilingeniør, den nødvendige tid til at færdiggøre den roman, han påbegyndte tilbage i 2005. Romanen, som udkommer om en uges tid, handler om en yngre, lidt nørdet statsautoriseret revisor med et beskedent talent for at skrive. Han oplever ved et tilfælde en ulykke, der giver ham inspiration til en novelle, som han får udgivet i en antologi med andre spændingsnoveller. Omstændighederne omkring novellens tilblivelse vækker politiets interesse for sagen og læsernes interesse for historien. Torben Jensen vil ved receptionen fortælle mere om romanen og dens tilblivelse.
Inspiration. Af Torben Jensen

Mor og søn
Roman Ved BogForums Debutantpris sidste år var tre ud af de fem nominerede forfattere over 60 år. En af dem var den anerkendte billedhugger Bjørn Poulsen, der debuterede med en autofiktiv roman om forholdet mellem en søn og hans skizofrene mor. Romanen er bygget op omkring samtaler med moren og herfra associeres tilbage til mindeværdige episoder i fortiden, og en usædvanlig og sine steder gribende historie oprulles. Romanen giver et både kærligt og humoristisk portræt af moren. Det er ikke en ”åh-hvor-er-det-synd-for-mig-bog”, men en moden mands overvejelser om, hvordan man bærer sig ad med at rumme et grænseløst menneske, som man både holder af og irriteres over.
Opkald fra mælkevejen. Af Bjørn Poulsen

Familieopgør
Roman Rachel Röst debuterede i år som 44-årig med romanen ”Grundvold”, som tager udgangspunkt i hendes egen opvækst. Romanens hovedperson Rebecca vokser op i en mormonfamilie, og derfor er kirkegang, bønner og religiøse regler et livsvilkår. Rebeccas far, der er familiens patriark, nedgør sine døtre med ord, og under påskud af at ville lære dem at forsvare sig, udøver han fysisk vold på dem. Rebecca har svært ved at forene de skrappe regler med et almindeligt børne- og ungdomsliv, og hun begynder langsomt at bryde reglerne. Rachel Röst står bag initiativet ”Læs for livet”, der opbygger biblioteker på institutioner for anbragte børn og unge som en anerkendelse af, hvor meget litteraturen betød for hende selv i en svær opvækst.
Grundvold. Af Rachel Röst

Denne uges anbefalinger er skrevet af Marianne Hyldal Vollmer, Hadsten Bibliotek
Du kan finde mere inspiration på vores hjemmeside favrskovbib.dk, ligesom du også finder os på Facebook samt på Instagram under @favrskovbib.

Tags
Materialer