TEMA - "Enestående" spænding

15.04.19
Mie Henriksen byder i denne uge på en lille håndfuld krimier i enkelte bind.

DOMESTIC NOIR
KRIMI Mange kriminalromaner optræder i serier, men hvis du gerne vil læse en enkeltstående bog, kommer her tre forslag. Den første handler om Cass, som er 34 og gift med Matthew. En mørk aften passerer Cass en anden bil, hvori der sidder en kvinde, som næste morgen findes dræbt. Cass får det dårligt - skulle hun have tilbudt kvinden sin hjælp, og er morderen nu efter hende? Hun begynder at glemme ubetydelige småting, men forglemmelserne bliver hurtigt belastende, og Cass frygter at være ramt af tidlig demens som sin mor. Samtidig føler hun sig overvåget, og anonyme telefonopkald skræmmer hende fra vid og sans. Matthew er omsorgsfuld og bakker hende op, og det samme gør en veninde, men det ender med en sygemelding og alt for meget medicin. En dag opdager Cass med rædsel, hvad der egentlig er sket.
Sammenbruddet. Af B.A. Paris

PSYKOLOGISK THRILLER
KRIMI På den nyligt afholdte krimimesse oplevede jeg et panel med de tre nydelige midaldrende kvinder, hvis bøger er repræsenteret her. De fortalte samstemmende, at de fik ideer i deres hverdag, hvor en dagligdags oplevelse kunne så tanken: ”Hvis nu …”  F.eks. hvis noget truede dit barn, hvor langt ville du så gå for at beskytte det? Er du klar til at risikere at miste forstand, forældremyndighed og måske dit eget liv? Det er Jo Blackmore, som er nervøst anlagt og lider af agorafobi. Da en kvinde opsøger hende og truer hendes 2-årige datter Elise, rammer det hårdt. Jo ser ingen anden udvej end at flygte med Elise, da alle sætter spørgsmålstegn ved hendes egnethed som mor. Et velskrevet mareridt af tågede fornemmelser, utryghed og angst, men også moderkærlighed.
Flugten. Af C.L. Taylor

PAGETURNER
KRIMI Det var oplevelsen at svæve fuldstændig lydløst over landskabet i et varmluftballon, der gav forfatteren ideen til denne nervevirrende gyser. Sammen med sine medpassagerer overværer Jessica et mord på landjorden under en ballonfærd. Morderen skyder luftballonen ned, og Jessica er den eneste overlevende. Han så, at hun tog et billede af ham med sin mobiltelefon fra luftballonen. Nu vil han slå hende ihjel for en enhver pris – men selv om hun er politibetjent undgår Jessica at kontakte politiet efter styrtet, selvom de søger efter hende. Spørgsmålet er, hvem hun kan stole på? Et fremragende plot med elementer af overraskelse til sidst – lige som vi gerne vil have det!
Dødsdømt. Af Sharon Bolton

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk

Materialer