Klimauger i Favrskov

16.04.24
Uge 16 og 17 er Klimauger i Favrskov Kommune, hvor man kan deltage i spændende arrangementer i hele kommunen. Klimaugerne afholdes for at sætte fokus på ny viden, nye samarbejder og grønne handlemuligheder.

Favrskov Bibliotekerne byder også ind med arrangementer, der sætter natur, bæredygtighed og klima på dagsordenen.

Fra tirsdag d. 16. april kan du opleve en fotoudstilling i Inside Hammel om forhøjet vandstand i Favrskovs landskaber. Udstillingen består af billeder indsendt af borgere og to kunstneres bud på, hvad forhøjet vandstand betyder for dem. Udstillingen er gratis, åben for alle og arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening

Onsdag d. 17 april gæster vejrvært, journalist og klimaformidler Nina Bendixen Hinnerup Bibliotek & Kulturhus for at give et noget anderledes foredrag om klimaforandringerne og fx spørge om der mon er større chance for at få lønforhøjelse, hvis man spørger sin chef på en solskinsdag? og hvad koster ren luft? Hele verden er i gang med en omstilling, og det ændrer ikke bare verden, det ændrer også mennesker – både mentalt og fysiologisk. Så forbered dig på en oplysende aften, som måske vil udfordre din opfattelse af verden, og måske også af dig selv. Arrangementet er gratis og laves i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Bestil billet.

Lørdag d. 20. april fra 10.00-13.00 afholdes Klimahandlingens Dag i Inside i Hammel. Dagen, der er arrangeret i fællesskab mellem Favrskov Kommune, Klima Favrskov og Favrskov Bibliotekerne byder på et væld af oplevelser og  aktiviteter for børn og voksne, der kan gøre os blive klogere på, hvordan man kan leve mere bæredygtigt derhjemme. Udenfor kan man besøge en klimavenlig have, få det sorte bælte i affaldssortering og stige ombord i én af fremtidens elbusser. Midtvejs i arrangementet kommer Katrine Bille, der er kendt fra DR’s børneunivers Ramasjang, og laver et sjovt og lærerigt show for børn og barnlige sjæle. Det hele er gratis, men det er nødvendigt at bestille billet til Katrine Bille Show. Bestil billet.

Onsdag d. 24. april kan du opleve Frank Erichsen, tidligere kendt som Bonderøven, i Sløjfen i Hadsten. Frank vil snakke om, hvordan vi vender naturens tilbagegang, og om det overhovedet er nødvendigt? Med afsæt i sin barndom på en gård i Sønderjylland og sidenhen som bonde og familiefar på Kastaniegaarden, vil Frank Erichsen fortælle om vejen mod et Danmark hvor naturen står stærkere. Fortællingen trækker bl.a. tråde til Hjørring kommune og DR-programmet “Giv os naturen tilbage”. Læs mere og køb jeres billet.