Klimadag for hele familien med besøg fra Ramasjang

15.04.24
Der bliver underholdning og aktiviteter for både børn og voksne, når Favrskov Kommune, bibliotekerne og Favrskov Forsyning lørdag 20. april inviterer til Klimahandlingens Dag i InSide i Hammel.

Hvordan smager klimavenlig mad? Er det bøvlet at eje en elbil? Kan det betale sig at sætte solceller på taget? Og kan man lave legetøj ud af skrald?

Lørdag 20. april forvandles Kulturhus InSide i Hammel til én stor bolig. Kulturhusets lokaler omdannes til stue, køkken, soveværelse, børneværelse, værksted og garage, hvor børn og voksne kan gå på opdagelse, deltage i aktiviteter og blive klogere på, hvordan man kan leve mere klimavenligt derhjemme. Udenfor kan man besøge en klimavenlig have, få det sorte bælte i affaldssortering og stige ombord i én af fremtidens elbusser.

Midtvejs i arrangementet kommer Katrine Bille, der er kendt fra DR’s børneunivers Ramasjang, og laver et sjov og lærerigt show for børn og barnlige sjæle.

Eva Svejvig, der er daglig leder i InSide, glæder sig til at se kulturhuset blive transformeret til en stor klimavenlig bolig:

- Det bliver en kæmpe klimafest med masser af sjove og lærerige aktiviteter, og vi håber, at mange har lyst til at kigge forbi og blive klogere på, hvordan hverdagen kan blive mere bæredygtig.

Klimahandlingens Dag er en del af Klimauger 2024, hvor Favrskov Kommune sammen med en række aktører og frivillige sætter fokus på klimaet.

Derudover markerer arrangementet også starten på Bæredygtighedsudvalget tema 3 Alt det vi kan gøre sammen, som blandt andet sætter fokus på de klimatiltag, vi hver især kan gøre hjemme hos os selv.

Der vil til arrangementet derfor også være mulighed for at få en kop kaffe og en klimasnak med repræsentanter fra Bæredygtighedsvalget.

- Vi har kaffe på kanden og ser frem til at tage nogle gode snakke med folk. Det kan være, der er nogen, der ligger inde med forslag til nye klimaindsatser, og så er der måske andre, der har en holdning til de indsatser, som vi allerede har sat i søen. Uanset hvad folk har på hjertet, så ser vi frem til at tage snakken, siger Niels Christian Selchau-Mark, der er formand for Bæredygtighedsudvalget.

Klimahandlingens Dag løber af stablen i Kulturhus InSide i Hammel 20. april fra kl. 10-13. Arrangementet er gratis, men vil man gerne med til Katrine Billes show, skal man booke en gratis billet.