Forsider af bøger

Bøger om livskriser

13.09.23
Den 21.9. kan du i Sløjfen møde Michelle Hviid og høre hendes inspirerende foredrag om at kæmpe sig igennem en voldsom krise og komme styrket ud på den anden side.

I oktober 2014 fik hun konstateret en godartet tumor i hjernen. Hun blev opereret, og derefter gik det meste galt. Kom og få historien om, hvordan Michelle meldte sig ud af systemet og ind i kampen for sit liv og sin familie.

Uforfærdet

Biografi Michelle Hviid blev kendt i den brede offentlighed som iværksætter, da hun med konceptet »Running Dinner« fik danskerne til at date på en ny måde. Titlen på foredraget er ”Råstyrke”, det samme som titlen på den bog, hun skrev om det barske forløb efter operationen. Senere har hun udgivet denne nye bog, hvor hun fortæller om de mange kriser, hun har haft i sit liv, og hvordan hun har tacklet dem - bl.a. ved at blive ved at prøve, igen og igen, samt ved at insistere på at være uforfærdet i livet og søge lykken. For hvad er alternativet? Det er en hudløst ærlig bog, som er meget letlæst, og hvor vi kommer med helt ind i privatsfæren. Det er befriende, at forfatteren viser alt det uperfekte og alle kriserne, og som læser sidder man og hepper på hende og håber lykken vender.

Personlig udvikling

Fagbog Livskriser er dybt ubehagelige - men de færreste af os slipper for dem. Forfatteren fik selv en alvorlig diagnose som 47-årig og endte som en konsekvens heraf i en livskrise, der affødte denne bog. I bogen anskues kriser som en form for hamskifte, der giver mulighed for at se på sit liv med nye øjne og få sine prioriteter på plads. Bogens titel stammer fra det spanske digt "Noche oscura del alma". Det at skrive digte kan netop være én vej igennem en krise, men der er mange andre værktøjer, man kan tage i brug. Bogen kan anvendes som opslagsværk med korte kapitler, konkrete forslag til handlinger og meditationer, der kan hjælpe den kriseramte med at omfavne og acceptere krisen. Den er letlæst og velskrevet med enkle anvisninger, der er lette at følge, selv når man befinder sig i meget svære tider.

 

Litteraturens kraft

Roman Trods status som debutant er det lykkedes denne forfatter at skrive en nærmest klassisk dannelsesroman om litteraturens dramatiske og romantiske kraft. Kan litteraturen virkelig redde os? Vi møder tre unge mennesker, der forsøger at genfinde fodfæstet i tilværelsen efter en række tab og kriser. En roman af en ukendt forfatter viser sig at blive et fælles pejlemærke, men vejen til en ny mening med livet kræver svære valg, mod og offervilje. Selvom de tre oprindeligt er fremmede, fletter deres skæbner sig ind i hinanden. Bogen skildrer intelligent, hvordan litteratur kan bruges som et redskab til at komme videre i en livskrise.

Vi har endnu ikke fået bogen på hylden på Favrskov Bibliotekerne. Men bare rolig - den er på vej!
Kan du ikke vente, kan bogen også bestilles på bibliotek.dk, og lande på dit lokale bibliotek til afhentning.