TEMA - Spis grønt

Efter at livsstilsprogrammet ”Sense” i et forbrugerprogram på TV blev kåret som det mest effektive system til vægttab, oplevede bibliotekerne meget stor efterspørgsel på bøger om emnet.

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

SENSE
FAGBOG
Fokus er på sundhed og sund fornuft. I denne bog hører man om tallerkenmodellen og hvordan man bruger sine hænder til at afgøre portionsstørrelsen. Bogen er struktureret som en kostplan til en uge, der kan hjælpe med at komme i gang med en kostomlægning og anbefales til alle, der ønsker at kombinere god mad og sundhed for at bevare den slanke linje eller tabe sig.
Syv dage med Sense : den nemme ugeplan. Af Suzy Wengel og Ida Holm (64.14)

SPIS GRØNT
FAGBOG
Denne opskriftbog er ligeledes baseret på Sense-principperne, der lægger vægt på at prioritere grøntsager, proteiner fra kød, fisk og æg samt den rette mængde af gode fedtstoffer. Mængden og fordelingen på tallerkenen af fedt, stivelse/frugt, protein og grønt er udspecificeret i Sense-tallerkenmodellen og en væsentlig nøgle til vægttabet. Bogen har ekstra fokus på det grønne indslag på tallerkenen og er meget appetitvækkende med flotte farvefotos af de sunde retter. Man får i den grad lyst til at spise mere grønt. Retterne er også så enkle, at alle kan være med.
Sense : mere grønt. Af Suzy Wengel og Ida Holm (64.14)

VED FESTLIGE LEJLIGHEER
FAGBOG
Normalt er den største udfordring når man prøver at tabe sig deltagelse i fester og andre sociale sammenhænge, hvor der serveres god og rigelig – men måske ikke ligefrem den sundeste – mad. Forfatterne til denne bog vil gerne vise, at man sagtens kan følge Sense-principperne, selv om man skal til fest, spise hos vennerne eller selv skal servere mad for gæster. Bogen indledes med noget omkring det sociale ved at spise sammen, derefter retningslinjerne for Sense-metoden. Der er opskrifter til forretter, hovedretter, desserter, knas og sødt. Det er en flot samling af festlige retter, der dog ikke er for nybegyndere. Opskrifterne ledsages af fine billeder af de meget flotte anretninger.
Festlige retter med sense. Af Suzy Wengel og Laila Celikkol (64.14)

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan finde mere inspiration her

11.09.18