TEMA: LETTE FODBOLDBØGER

Lysten driver værket, siger man. Nu er chancen der for at lokke en bog eller to i det fodboldglade barn, der måske har det lidt svært med læsningen

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

FODBOLD-VM
BØRNEBOG

På biblioteket er der rigtig mange bøger i den lette ende, der handler om spillet og spillerne. Helt aktuel er den lette fagbog om VM, der vil interessere fodboldnørder fra 9-12 år. Bogen er udgivet i serien ”De små fagbøger” og fortæller om udvalgte VM fra 1954 og frem. Hvem der kom i finalen, hvem der vandt, og hvem der var den mest berømte spiller ved VM det år. Der fortælles fx om Pelé, Cruyff, Maradona, Ronaldo og Zidane. Seks sider er forbeholdt Danmark, hvor der bl.a. fortælles om brødrene Laudrup. Til sidst er der et par sider om kvindefodbold og bagerst en VM-statistik for mænd og kvinder.
VM i fodbold. Af Ole Bygbjerg

LÆS MED LANDSHOLDET
BØRNEBOGSERIE
I samarbejde med DBU har forlaget Carlsen udgivet en lang række bøger med helt aktuelle landsholdsspillere fra både herre- og damelandsholdet. Bøgerne henvender sig til begynderlæsere fra ca. 8-10 år og er skrevet med jeg-fortællere, der bl.a. beretter om, hvilke særlige talenter de har, hvilke idoler de har, og at man skal træne meget og hele tiden lære nyt. Desuden hører vi om det særlige ved at være på landsholdet og frem for alt at blive ved med at synes, det er sjovt at spille fodbold. Linjerne er korte, og svære ord er skrevet med kursiv og forklaret i ordliste bagerst i bogen. Illustrationerne er helsides farvefotos, så alt i alt er bøgerne meget flotte, farverige og indbydende. Det er unge spillere, som læseren vil kunne identificere sig med.
Læs med landsholdet og Kasper Schmeichel. Af Ole Sønnichsen

DRØMME OG DRIBLINGER
BØRNEBOGSERIE
Ud over faglitteraturen findes der et utal af børnebøger om børn der spiller fodbold – i alle sværhedsgrader. Denne fine serie er for de børn, der har fået godt gang i læsningen, men stadig har brug for overskuelige bøger med lidt tegninger i. De enkelte bøger i serien følger forskellige spillere på holdet fra Kystby og behøver derfor ikke blive læst i rækkefølge. Ud over selve spillet hører vi også om kammeratskabet og de mange følelser, der følger med at spille fodbold. Det er gode hverdagsfortællinger, som alle fodboldspillende børn vil genkende fra deres egen tid på fodboldbanen.
Den nye træner. Af Birgitte Bregnedal

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan læse flere andbefalinger her

 

 

 

27.06.18