TEMA - Kulørte billedbøger

Her lidt inspiration i form af kulørte billedbøger.

OPRØR I FARVEÆSKEN

BILLEDBOG En dag Viktor skal til at tegne, finder han i stedet for æsken med farvekridt en bunke breve. Farverne er i oprør og kræver handling! Blå trænger til at trappe ned efter i en årrække at have været yndlingsfarven, mens lyserød til gengæld føler sig lige vel ubrugt. Beige nærmer sig en depressiv tilstand, f.eks. over altid at være andet valget til brun, mens rød efterhånden føler sig noget nedslidt – særligt ovenpå jul og fødselsdage (alle de nissehuer og flag!). For slet ikke at nævne gul og orange der ikke længere kan være i samme æske, da de uenige om hvem der er solens sande farve. En sjov og velfortalt billedbog for de 4-7 årige.

Den dag farverne fik nok. Af Drew Daywalt

INGENTING ER FLICTS

BILLEDBOG Flicts er en ganske særlig farve der har svært ved at finde sin plads. Der er ingen blyanter der har helt samme farve som Flicts, ingen lande har brug for Flicts i deres flag, og den er ikke at finde i regnbuen. Ingen af de andre farver vil lege med den, og Flicts rejser derfor ud i verden for at finde et sted hvor han kan blive accepteret. En skøn og anderledes billedbog om at lede efter og finde sin plads i verden. Bogen udkom første gang i 1969, og med sine farvestærke illustrationer ledsaget af en kort tekst bærer den i høj grad præg af at være skrevet af en illustrator, nemlig brasilianske Ziraldo. Velegnet som højtlæsning for de 4-7 årige.

Flicts. Af Ziraldo

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

EN VÆRRE FARVELADE

BILLEDBOG Er din dag trist og grå? Så skulle du prøve at bo i Gråby hvor farverne er glemt og alt er gråt. Borgmesteren elsker nemlig grå, og da dronningen melder sin ankomst, glæder han sig til at vise byen frem. Men i nætterne op til besøget er der indbrud hos malermester Farvesen, og pludselig sker der forunderlige og farverige ting – lygtepælene er malet gule, hundene er malet røde og børnene grønne. Hvem mon svinger penslen i Gråby? Og hvad vil dronningen ikke sige? En lidt forudsigelig, men ikke desto mindre skøn billedbog for de 4-6 årige med et fabulerende og sjovt billedunivers skabt af Pia Halse.

Borgmesteren i Gråby. Af Thorstein Thomsen

Denne uges anbefalinger er skrevet af Helena Sjørslev, Hadsten Bibliotek. Du kan finde mere inspiration på www.favrskovbib.dk

Materialer