TEMA - Julemad

Hvor længe er det nu, en and skal stege, og hvor meget piskefløde beregner man til risalamande?

DEN KLASSISKE
KOGEBOG
Hvis man ikke er den store ørn i et køkken men gerne vil kunne præstere en julemiddag som vor mor lavede den, er der heldigvis hjælp at hente i denne klassiker inden for julekogebøgerne. Den henvender sig til alle madglade, der uden de store forkundskaber straks kan gå i gang med at kokkerere og bage sig igennem julemåneden. Her er både velkendte retter og ny inspiration, og det hele er sat indbydende op med overskuelige og brugervenlige opskrifter på både julemiddag, julefrokost, småkager og diverse andre decemberretter.
Karolines store julekogebog (64.1)

DEN HYGGELIGE
KOGEBOG
Mette Blomsterberg, kendt fra tv med bl.a. Det søde liv, glæder her sine mange fans med sine bedste opskrifter til julen. En dejlig og hyggelig julebog, hvor vi først får opskrifter på julefrokosten, alt lækkert og ret traditionelt, dernæst julemiddagen med flæskesteg og andesteg, som er forklaret grundigt, fulgt af konfekt, småkager mv. Alle opskrifterne er forholdsvis enkle og kendte med enkelte twists, konfekten er det mest fantasifulde og den vanskeligste, her fornægter superkonditoren sig ikke. Opskrifterne er bundet sammen af små glimt af familien Blomsterbergs jul og dejlige snebilleder.
Mette Blomsterberg: Blomsterbergs jul (64.1)

SLANK JUL
KOGEBOG
Selv om vi godt ved, at det ikke er det vi spiser mellem jul og nytår, der gør os lidt for runde, men det vi spiser mellem nytår og jul, er det alligevel rart at kunne nyde julens kulinariske glæder uden at kunne se det på vægten bagefter. Vægtkonsulent Ida Holm har skrevet denne flotte opskriftsamling med inspiration til at lave de traditionelle juleretter på en sundere måde. Opskrifterne omfatter både julefrokoster, julemiddage og desserter, kager og konfekt, og der anvendes fedtfattige ingredienser og sødemiddel i stedet for sukker. Bagerst findes et afkrydsningsskema, der kan anvendes, hvis man følger Vægtkonsulenternes kostprogram.
Ida Holm: Jul uden sul (64.1)

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek. Du kan du kan læse flere anbefalinger her.

17.12.18
Tags