Tema: Husk madpakken! (uge 32, 2017)

07.08.17
Børnenes madpakker behøver ikke være flade og kedelige - få inspiration her!

Bemærk: Du kan bestille materialerne nederst på siden!

DET MAGISKE MADLABORATORIUM
FAGBO
G Et nyt skoleår er begyndt for mange børn, og det er blevet tid til at smøre madpakker. De nye elever kan se frem til at skulle tygge sig gennem godt 3000 madpakker i løbet af deres skoletid. Udsigten til en endeløs række af rugbrødsmadder med leverpostej, hamburgerryg og spegepølse er ikke særlig tillokkende for mange. Men sådan behøver det jo heller ikke at være. Kogebogsforfatter Sif Orellana besøger Hinnerup Bibliotek og Kulturhus lørdag d. 9. september og giver bl.a. gode ideer til lækkert indhold og hvordan man kan imødegå kræsenhed. I sin madkassebog giver hun gode råd om sund og næringsrig mad som æblefibersnegle, venskabsbarer og soldatens rugbrødssticks.
KRAM i madkassen. Af Sif Orellana

FIF OG FORNYELSER TIL FROKOSTPAUSEN
FAGBOG
Louisa Lorang er heller ikke til at komme udenom hvis man ønsker ny inspiration til madpakken. Her er der sunde alternativer til mælkesnitten og den sukkersøde yoghurt – alt sammen præsenteret let og lækkert gennem appetitlige billeder. Måske kunne det være en idé med kikærteguacomole med tortillachips eller hjemmelavet figenpålæg? Ideerne henvender sig til både børn og voksne, og opskrifterne er overkommelige at gå til med kendte råvarer der kan købes i et hvert supermarked. Louise Lorang peger  også på fordelene ved det velkendte rugbrød og husker læseren på at tænke resterne fra gårsdagens aftensmad ind i madpakken.
Madpakkebogen. Af Louisa Lorang

VEGETARISKE FRISTELSER
FAGBOG
Et endnu grønnere alternativ til de velkendte rugbrødsklassikere kommer fra vegetarbogsforfatteren Kirsten Skaarup. Det indledende kapitel indeholder en præsentation af råvarerne og gode råd til at gøre madpakken mere bæredygtig. Forfatteren præsenterer hjemmelavet pålæg som auberginekaviar og artiskokpålæg til at smøre på rugbrødsmadderne. Der er også plads til falafler, madtærter og selvfølgelig en lang række nærende salater som fylder godt i maven en lang skoledag. Sidst, men ikke mindst er der opskrifter til den søde sunde tand som frugtsyltetøj og gulerodskage helt uden sukker.
Den lille grønne for madpakkespisere. Af Kirsten Skaarup

Denne uges anbefalinger er skrevet af Rebecca Munk Jepsen, Hinnerup Bibliotek.

Materialer
Reservér
  • Bog

Kram i madkassen : nemme og sunde madkassehits dit barn vil elske

Af Sif Orellana (2014)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Madpakkebogen

Af Louisa Lorang (2013)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Den lille grønne for madpakkespisere (2012)

Af Kirsten Skaarup (2012)
Læs mere