TEMA - Fra dødsgangen

Under denne overskrift fortæller journalist Peter Krogh Andersen på Hinnerup Bibliotek onsdag d. 14. 2018. Her 3 bøger om emnet.

SAMTALER MED EN DØDSDØMT
FAGBOG Carina Bergfeldts "syv dage til døden" er en blanding af faktuelle oplysninger om dødsstraf i USA samt interviews med personer, som har dødsstraf tæt inde på livet. Bogens hovedperson er Vaugh Ross, som har syv dage tilbage at leve i inden han skal henrettes. Derudover interviewes bl.a. en mand som blev frikendt efter 18 år på dødsgangen og pårørende til indsatte. De dømtes personberetninger er tilført dokumentation om de dømtes baggrund og dom.
Carina Bergfeldt: Syv dage til døden (34.3)

DANSKE DØDSDOMME
FAGBOG For alle historisk interesserede samt opgaveskrivende gymnasieelever er lige udkommet den første samlede historie om dødsstraffen i Danmark fra Tollundmanden til retsopgøret efter besættelsen. Efter et smut om dødsstraf i Romerriget, USA, Frankrig og Mellemøsten gennemgås den danske historie med fokus på bødlen og hans værktøj samt gennemgang af en række kendte historiske sager som Torben Oxe og Maren Spliids. Det er en makaber, men velskrevet og -dokumenteret beretning, der følger Danmarkshistorien. Sproget er letlæst.
Hans Gregersen: Det sidste skridt (34.38)

EN RETFÆRDIG STRAF?
ROMAN
Hvor faglitteratur kan give os en faktuel forståelse af et emne, må vi gribe til skønlitteraturen for at forstå med hjertet. Her er vi i Louisiana i 1943, hvor en ung sort mand skal henrettes. Willie er idømt dødsstraf for at have voldtaget sin hvide kæreste - selv siger han, at det var kærlighed. Han skal i den elektriske stol ved midnat, og ventetiden er lang for Willie og personerne omkring ham. Alle har de deres tvivl om Willies skyld, men i baggrunden mere end fornemmer man den lynchstemning, der hersker blandt store dele af befolkningen i den lille by i Louisiana. Det er en stærk og bevægende roman, som man læser med stigende desperation, mens man venter på, at den fortvivlende uretfærdighed skal ske fyldest.
Elizabeth H. Winthrop: Nådestolen

Denne uges anbefalinger er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.
Du kan finde mere inspiration her