TEMA - Fisk

06.03.20
Anbefalinger til denne uges tema er skrevet af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek.

Hvordan ser en fisk ud indvendig?
Fagbog. Det kan du finde ud af lørdag den 14.3. på Hinnerup bibliotek, hvor friluftsvejleder Erik Særkjær dissekerer en fisk og der er andre aktiviteter i fiskens tegn. Man kan faktisk sige, at biblioteket ”går i fisk”. I løbet af formiddagen er der rig lejlighed for både nysgerrige børn og voksne til at bliver klogere på en sjov måde. Hvis man vil vide mere, er her en flot og overskuelig bog om danske ferskvandsfisk, som kan bruges af alle natur- og lystfiskerinteresserede.  Fiskene vises på et farvefoto optaget under vandet, og der gennemgås alle 61 arter af fisk, som findes i danske vandløb.
Danmarks ferskvandsfisk. Af Gunnar Høj Christensen

Fisk – det er da noget man spiser!
Kogebog. Hvis du gerne vil udvide repertoiret i køkkenet ud over fiskefrikadeller er her en kogebog til alle, der vil lave fiskeretter – både de øvede og nybegynderen. Forfatteren er en kendt fiskekok, der i mange år har ejet restaurant Mefisto i Århus. Han beskriver fint og alsidigt både grundopskrifter og det mere avancerede, og bogen rummer også oplysninger om, hvordan man behandler fisk i det hele taget, f.eks. filetering. I et særskilt afsnit er der grillopskrifter, og bogen er appetitligt illustreret med farvefotografier.
Fiskekogebog : i øjenhøjde med køkkenbordet. Af Lars Kyllesbech

En poetisk billedbog
Billedbog Umiddelbart forbinder man ikke emnet fisk med noget lyrisk, men i denne bog for børn fra ca. 6 år – og voksne – digter en lyriker små, fabulerende vers om 15 fisk og deres helt usædvanlige liv. Der er fx sild, der forsvinder på påskebordet, en sabelspætte, en klipfisk, en tunge fuld af ord og spinkle skeletter med remouladepailletter. Digtene er både sjove, finurlige og alvorlige, og alle udfordrer fantasien. Tegningerne er fyldt med fascinerende motiver og pudsige detaljer og fungerer i et fint samspil med teksten. Bogen får læseren til at tænke over andet end fisk, nemlig liv, død, kærlighed og ensomhed.
Friske fiskerim. Af Erik Trigger Olesen. Illustreret af Lilian Brøgger og Kamilla Slocinska

Tags
Materialer