Påskeæg

Bøger til påsken

Vi er midt i påskeugen nu, nogle af os skal have påskefrokoster, nogle har fri, andre arbejder for os – og her kommer 3 gode bud på bøger, der både gør dig klogere, gladere og måske lidt eftertænksom?

Jesus

Roman. Martin Bigum har med stor dygtighed illustreret Stig Dalagers fremragende tekst om Jesu sidste tid. Det er en frit fortolket tekst, skrevet ud fra de fire testamenter samt Thomas evangeliet, og hvor er det gjort fremragende! Man smager støvet i munden, mærker frygten og troens kraft, og samtidig lægger tegningerne et helt nyt lag på historien. Vi er med fra sidelinjen, ser historien udfolde sig gennem disciplenes øjne, også Judas’. Det giver et menneskeligt glimt ind i historiens rammer, vi får følelser, tiltro og mistro foræret, som giver de fasttømrede roller ny forståelse.

Rabbiens sidste dage. Af Stig Dalager og Martin Bigum.

Traditionerne

Fagbog. I denne bog føres vi gennem den kristne påske, dens baggrund i den jødiske påskefest, vårens ritualer samt påvirkninger fra andre kulturkredse – især de nordiske. Bogen afdækker fint og underholdende vårens skikke, både de kendte og de sjældne, og man får her et interessant og samlende indblik i forårets og påskens traditioner. Mange af os er ikke helt sikre på, hvad vi egentlig fejrer, men den gamle kultur har overlevet gennem tiden i en skøn blanding af tro, tradition og overtro. Hvor mørk og truende, vi end oplever tilværelsen, vil livet igen opstå af den golde jord og lyset vende tilbage. Det giver håb, og uden håb kan vi ikke leve.

Vintergækker og påskeharer – vårens højtider og traditioner. Af Anna-Marie Helfer

Den romantiske

Roman. Og så er påske jo også blot en tid på året, hvor det er forår, og hvor alt kan ske. Det gør det også for Lisbeth i Frillesås – pludselig er det, som om alt går galt på én gang. Nye naboer flytter ind, stridigheder opstår, eksmandens firma bliver anklaget for svindel og har Lisbeth nydt godt af det? Samtidig skal hun vikariere for rektor på skolen, og det er svært med de løse rygter i omløb – og kæresten skal konstant hjælpe ekskonen. Midt i alt dette dukker en gammel kæreste op med støtte. En skøn og hyggelig bog til dig, der elsker svensk feel-good.

Knuste æg og hjerter – en helt umulig påske. Af Maria Ernestam