Podcasts

Podcasts er "radio" når du vil og hvor du vil!

Herunder finder du en række podcasts udvalgt af bibliotekets personale. Alle podcasts har en hjemmeside som du finder ved at klikke på titlen eller logoet. Du kan også lytte direkte ved at klikke på "RSS" eller "iTunes" i de enkelte beskrivelser. God fornøjelse!

BØRNEBOGSCAST er en podcast til forældre der savner inspiration til hvad deres børn selv kan læse og til højtlæsning. Julie Arndrup, børnebibliotekar, og Lisa Gardum Andersen, lærer, skolebibliotekar og master i børnelitteratur, hjælper dig med at sortere i alle de mange dejlige bøger der udkommer. Vi snakker med bl.a. børn, forskere og forfattere om læsning og anbefaler bunkevis af gode bøger. Produceret af Københavns Biblioteker. Lyt via RSS eller iTunes.

MÅNEDENS FORFATTER: Hver måned inviterer Københavns Hovedbibliotek forfatteren til 'Månedens forfatter' ind til et foredrag. Dette foredrag optages og podcastes, når det er muligt. Lyt til forfattere som Katrine Marie Guldager,  Sissel-Jo Gazan  og Peter Øvig Knudsen fortælle om deres bøger. Lyt via RSS eller iTunes.

LITTERATURUDSENDELSERNE I DEN2RADIO dækker bredt fra oplæsninger, montager og debat om danske og udenlandske klassikere til den nyeste samtidslitteratur. Redaktionen følger egne lyster og interesser, det er ofte et aktualiserende blik på noget kendt eller et indspark med noget nyt, men endnu ikke så kendt, så det er ikke her man får kontinuerlig dækning af nyudgivelser. Lyt via RSS eller iTunes.

THIRD EAR er et dansk digitalt magasin, der fortæller historier i ord, billeder og lyd. Hver måned præsenteres en ny dokumentarisk fortælling, som kan ses og høres på siden eller hentes som podcast. Har eksisteret siden 2009. Lyt via RSS eller SoundCloud.

ELEKTRONISTA er et uhøjtideligt snakkeprogram om oplevelser, underholdning og produkter der kan sættes strøm til. I hvert program vil den digitale trendekspert Christiane Vejlø invitere gæster i studiet til samtaler med udgangspunkt i det digitale univers. Fra sociale medier, rygter på nettet og nye gadgets, til apps, sladder fra telebranchen og nyheder fra medieverdenen. Lyt via Radio24Syv eller iTunes.

POLITIKENS POPTILLÆG: Værten Lucia Odoom og hendes skiftende ekspertpanel tager hver uge et popkulturelt emne op. Det kan være alt fra Den store bagedyst over Skam og netdating til portrætter af vigtige musikere. Lyt via PodBean eller iTunes.