Skriv opgave

Få styr på din opgave og hvordan du kommer videre med den.

Favrskov Bibliotekerne kan tilbyde dig en masse gode baser, som du kan bruge til dine opgaver.

Du kan se den samlede liste her, eller listen specifikt til opgaveskrivning her.

Vær dog opmærksom på, at du skal være bosat i kommunen og være registreret som låner i kommunen for at kunne bruge de digitale tilbud.

Du kan få hjælp til at søge og bestille på Favrskov Bibliotekernes hjemmeside her.

På Favrskov Bibliotekerne har du mulighed for at bruge Book en Bibliotekar hvis du har brug for hjælp til din litteratursøgning. Du aftaler en halv time med bibliotekaren, hvor I sammen kan arbejde koncentreret omkring dit emne.

Digital Artikelservice kan du få tidsskriftartikler leveret direkte til din indbakke. Artiklerne er skrevet af fagfolk, de er hurtige at læse, og så kan de være med til at gøre din opgave endnu bedre.

Er du i gang med opgaver i matematik, kan du finde god hjælp på Matlet.dk. Her er der tale om matematik i gymnasiet på A, B eller C niveau.

EMU er Danmarks læringsportal til dig som går i folkeskolens ældste klasser eller er i gang på gymnasiet. Du kan blandt andet læse mere om kildekritik, problemformulering eller få tips til konkrete opgaver, som eksempelvis SRP, SRO eller DHO.

Søg og du skal finde” er en guide i informationssøgning som er lavet af det Informationsvidenskabelige Akademi. Her kan du læse mere om hvordan du søger smart i Google, og hvordan du finder ud af hvad der er gode og dårlige kilder til opgaven. Guiden findes også som app til iPhone og iPad, her søger du blot på ”søgeguiden”.

Biblioteksvagten kan hjælpe dig med helt specifikke spørgsmål, eller hvis du har brug for at komme godt i gang med din opgave, i form af links, emnesøgninger, artikler, bøger eller måske analyser af forfatterskaber eller andet. Du kan spørge Biblioteksvagten på alle tidspunkter af døgnet, så vil du få svar så hurtigt som muligt. For det meste inden for en dag eller to.

Du har altid mulighed for at kontakte biblioteket, hvis du har brug for hjælp.

Styr på kilderne

Når du skriver opgave, er det vigtigt at have styr på de kilder du har brugt. Her kan du få god hjælp.

Du kan for eksempel se disse film på E-kurser.nu, om digitale kilder.

Skrivopgave.dk kan du få hjælp til forskellige dele af din opgave. Check for eksempel litteraturlisteautomaten ud.

Hvis du har brug for at vide hvad du må eller ej, omkring ophavsret, så kig på Hvadvilduvide.dk. Her kan du også få andre nyttige tips til dig som opgaveskriver.

Kontakt os gerne her hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål.