Søg og bestil

Du har mange muligheder for at få fat i godt stof til opgaven.

Litteratursøgning – sådan gør du

Ved du, at du selv kan bestille de materialer du skal bruge til din opgave på Favrskov bibliotekernes hjemmeside? Eller, hvis du vil søge mere bredt, på bibliotek.dk, som er alle landets folkebiblioteker, samlet i ét stort bibliotek. Det eneste det kræver er, at du er oprettet som bruger hos os. Du kan oprette dig ved at møde personligt op på biblioteket eller via dit NemID, hvis du er over 18 år. Læse mere om at blive oprettet som låner her.

Når du leder efter gode materialer til din opgave, har du altså flere muligheder:

  1. Søgning på Bibliotekets hjemmeside:

Favrskov Bibliotekerne har en god samling af bøger, som du kan få glæde af, til din opgave, eller andet skolearbejde. Ved at besøge os, kan du måske allerede samme dag få nogle gode bøger med hjem under armen. Eller du kan reservere materialet. Hvis du gør det, kan du for det meste få materialet med hjem, nogle få dage efter du har reserveret det.

  1. Søgning i bibliotekets databaser:

I modsætning til at Google dit emne, eller søge i Wikipedia, så er du med bibliotekets baser sikker på at finde information af høj kvalitet og troværdighed. Den er nemlig tjekket af fagfolk eller forskere. En del af baserne er der fri adgang til, andre kan du få adgang til hjemmefra, hvis du er oprettet som bruger på biblioteket. Og nogle få kan du kun få adgang til, hvis du er tilstede på selve biblioteket.

  1. Søgning i bibliotek.dk:

Hvis du ikke kan finde nok om dit emne på bibliotekets hjemmeside, eller baserne på den, har du mulighed for at udvide din søgning på bibliotek.dk. Du skal bare oprette dig som bruger, og vælge hvilket bibliotek du vil afhente dine bestillinger på. Hvis ikke materialet er lånt ud, vil du typisk modtage det inden for få dage. Du har mange muligheder for at indsnævre din søgning. Eksempelvis kan du søge i Artikelservice,  hvor du også kan finde artikler som du kan bestille til din opgave.

  1. Andre muligheder:

Når du laver din opgave, kan det tænkes du kommer til et sted hvor du er gået lidt i stå, eller ikke rigtig er kommet i gang. Her har du heldigvis også nogle muligheder. Du kan bruge vores tilbud Book en Bibliotekar, hvor du aftaler et møde med en bibliotekar fra biblioteket, så du kan få hjælp. Biblioteksvagten kan svare på specifikke spørgsmål omkring opgaver eller andet. Der sidder dagligt bibliotekarer parat til at svare på spørgsmål. Udover at skrive dit spørgsmål til Biblioteksvagten, er der også en chat funktion, eller du kan ringe eller skrive mails.