Om dette arrangement

Tid
10:00 - 13:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Andet

Klimahandlingens dag

20.04.24
Bliv klogere på, hvilke klimahandlinger du selv kan foretage.

Kom og deltag i workshops, sjov musik og bæredygtige aktiviteter for store og små. Katrine Bille optræder med band. Der bliver konkurrencer, tøjbytte, smagsprøver på klimavenlig hverdagsmad, mulighed for at blive klogere på fremtidens grønne hverdag og meget mere.

Der er både noget for de store og de små. Udover en masse sjov, så vil forskellige boder inspirere til, hvordan vi kan gøre vores dagligdag mere klimavenlig. Med udgangspunkt i hjemmets rum kan du lære om alt fra deleøkonomi og strømforbrug til gamerværelset, genbrugsordninger og biodiversitet i haven. Du kan blive klogere på, hvornår det kan betale sig at have solceller/varmepumper/elbil, affaldssortering og så kan du og din familie konkurrere mod vennerne om, hvem der er mest klimavenlig.  

På dagen vil vi præsentere og give præmier til de bedste projekter fra folkeskolerne, hvor eleverne har givet innovative bud på klimavenlige alternativer til hverdagen. Derudover kan du komme derfra med din helt egen stikling af en hjemmehørende træart.

Dagen er rettet mod familier og sætter spot på, hvad man selv kan gøre derhjemme for at være klimavenlig. Entré til Katrine Bille show kræver billet. Bestil jeres gratis billet til Katrine Bille

Kom og mød dine lokale klimapolitikere
Arrangementet starter Bæredygtighedsudvalgets tema Alt det vi kan gøre sammen, som sætter fokus på en klimavenlig hverdag. Det vil være muligt at komme i dialog med din lokalpolitiker og komme med forslag til klimatiltag i Favrskov Kommune.

Dagen afholdes i et samarbejde mellem Klima Favrskov, Favrskov Bibliotekerne, skolerne i Favrskov, Favrskov Forsyning og en masse lokale foreninger og ildsjæle.

Arrangementet er en del af Klimauger 2024, som er Favrskov Kommunes årligt tilbagevendende uger med fokus på klimaet. Du kan få et overblik over alle de spændende arrangementer i Klimauger 2024 på www.favrskov.dk/klimauger.