Genforeningsjubilæum
Genforeningsjubilæum

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:30
Pris
100 kr.
Bibliotek
Place / Room
Foyeren
Target
For voksne
Andet

AFLYST: Sønderjysk Kulturkaffebord

13.06.20
Bænket ved et dejligt kaffebord fejrer vi genforeningsjubilæet og den vigtige og spændende historiske begivenhed, som skabte det Danmark vi kender i dag. Det bliver med fællessang, højtlæsning koncert og meget mere.

Mens kage og kaffe fortæres kan man se frem til at møde forfatteren Anna Elisabeth Jessen, der har skrevet romanen ”Om hundrede år”, som er hundrede nedslag i en familiehistorie fra 1914 til 2014. Trioen Zenobia vil binde arrangementet sammen med musikalske indslag, og sætter i et samarbejde med historikeren Else Marie Dam-Jensen fra Museum Sønderjylland fokus på sangens betydning for genforeningen. 
Skuespilleren Anette Asp Christensen fra teatret WunderVerk har med udgangspunkt i sine egne erindringer om sin sønderjyske bedstemor skabt forestillingen ”Udsigter fra min bedstemors køkken”, hvor bedstemoderen i skikkelse af en dukke fortæller. Ved kaffebordet i Inside vil ”bedstemoderen” også deltage og spille uddrag af forestillingen. Hele herligheden indrammes af fællessange og skylles ned med kaffe.
Det Sønderjyske Kulturkaffebord i InSide er et projekt i regi af den regionale kulturaftale Kulturring Østjylland, hvor Favrskov sammen med seks andre kommune sætter fokus på traditioner og højtider. 
Kultur og Fritid står sammen med kulturhuset InSide og Hammel Bibliotek bag arrangementet i Hammel.

Bemærk billetsalget slutter torsdag den 11. juni kl. 18.