Litteratur

Langsommelighed i snegletempo

Onsdag den 18. september inviterer Hinnerup Bibliotek indenfor til en aften i langsommelighedens tegn. Vi skal lytte til langsomme fortællinger og betragte de afrikanske kæmpesnegle glide omkring, mens vi fanger deres særpræg med blyanten.

Af Christine Ellebæk Sørensen

Tags

Favrskov Bibliotekerne anbefaler Nyheder

Tegning som temposkift 

Fagbog Da de første mandalabøger begyndte at komme i boghandlere og supermarkeder landet over, gik det op for forældre og børn hvad det er, tegning kan. Det med at sidde helt lukket inde i sin egen verden og kun fokusere på den kreative proces, på mønstre og farver, var noget vi pludselig opdagede, at vi manglede. Med denne bog kan man komme skridtet videre og producere sine egne tegninger uden nogen former for facit; det er processen, langsommeligheden og nydelsen, der er i centrum. Det er smukke tegninger, der er resultatet i bogen, men det er egentligt ikke pointen. Hvis du selv får lyst til at komme i gang med at tegne, kan du deltage i vores event med ’Sneglecroquis’ onsdag d. 18/9.

Tegning for sjælen. Af Zoë Ingram

Haveforeningsliv i alle nuancer

Noveller Livet går sin gang i kolonihaverne i haveforeningen på Københavns Vestegn. Det er en varm sommer, og bøgehækken står grøn, blomsterne vælder frem, og dyrene vrimler i haverne. Men livet i de enkelte haver er lige så forskelligt som beboerne, der huserer der. Vi møder den demente Ilse, der plager naboen, og den terminalt syge gamle mand, der hader både lesbiske og muslimer, og hvis kone ikke kan vente på, at han stiller træskoene. Og den enlige mor, der får sit livs orgasme på en måde, hun ikke havde regnet med. Forelskelser, affærer og jalousi er også en del af livet i kolonihaven – det samme er sneglene, som vi her møder til fulde. 

Midlertidig opvartning. Af Sissel Bergfjord

Tid er ikke kun for voksne

Billedbog Hvad er tid egentligt? Det er ikke kun voksne, der spekulerer over, hvor tiden bliver af, det gør Villum også. For hjemme hos ham har de voksne altid travlt. Villum sætter sig for at undersøge, hvor tiden forsvinder hen, og hvorfra man kan skaffe mere af den. Han finder dog hurtigt ud af, at tiden er en mangelvare hos de fleste, selv Dronningen. Kun en gammel mand, han møder, kender svaret. Det er en småfilosofisk billedbog, der tematiserer tid, et begreb, der på den ene side er ganske håndgribeligt og velkendt for de fleste børn, men samtidig kan være vanskelig at forstå essensen af. Bogen er illustreret af Lea Letén, som vi kender fra en lang række charmerende billedbøger med noget på hjerte. Leténs sødmefulde illustrationer skaber en smuk ramme om fortællingen og understøtter både tekst og stemning.

Drengen, der ville finde mere tid. Af Randi Jensen Cohen