Æbletid
Når efteråret banker på døren, og luften bliver sprød og kølig, er der én frugt, der indkapsler sæsonens essens: æblet. Det er den perfekte undskyldning for at trække i gummistøvlerne og tage ud i plantagen, hvor træerne bugner af røde, grønne og gule frugter. Vi præsenterer her tre dejlige æblebøger – og desuden afholder vi ”æbledage” på alle fire biblioteker, hvor man bl.a. kan få presset most af sine æbler.
Af Eva Dixen, Hadsten og Ulstrup Bibliotek
Historie og oprindelse
Fagbog Denne bog er perfekt, hvis du vil dykke ned i æblernes kulturhistorie og oprindelse i Danmark. Bjarne Larsen, der er forsker og hortonom, udforsker æblernes DNA og historien om de mennesker, der har dyrket dem. Den giver et nyt overblik over danske æblesorter og er rigt illustreret med akvareller af botanisk illustrator Katja Anker.
Æbler i Danmark: Sorternes historie og oprindelse. Af Bjarne Larsen
Klassiske æbleopskrifter
Fagbog Bettina Buhl fokuserer på æblets rolle i dansk madkultur og gastronomi gennem tiden.
Bogen indeholder klassiske opskrifter, men også fortællinger, der forbinder æblet med den danske historie. Her forbindes æblet med hygge, madlavning og traditioner, så man uden tvivl bliver kraftigt inspireret til en tur i køkkenet.
Æbler: Klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie. Af Bettina Buhl
Æbleopskrifter online
Ebog På ereolen global finder du mange flotte eMagasiner, herunder All-Time Favorite Apple Recipes.
Bladet er fyldt med nye og ældre opskrifter til både bagning, madlavning og drikke med æbler. Du forkæles med smukke, inspirerende billeder og det er helt gratis at låne. Læs mere på ereolenglobal.overdrive.com.
All-Time Favorite Apple Recipes. Fra ereolen global