Sådan søger du

Når du skal i gang med at skrive en opgave, er det afgørende, at du får søgt rigtigt. Her på siden har vi samlet et par brugbare tips.

Søgetips

Formulér dit emne og start med at søge bredt på eksempelvis Google, Wikipedia eller Lex for at blive klogere på dit emne. Når du ved mere om emnet, kan du beskrive det i stikord/søgeord.  

Fortsæt med at søge på et enkelt ord. Du kan søge materialer på vores egen side i søgefeltet, og bor du i Favrskov Kommune giver vi dig adgang til mange databaser hjemmefra. Brug søgeordene når du søger informationer i biblioteksbasen, de digitale tilbud og internettet.


Brug gerne flere forskellige søgeord, ellers risikerer du at blive låst i din informationssøgning. Hvis der kommer for mange resultater, så brug et andet søgeord eller kobl et ekstra søgeord på. 

 

Søgning i Google

Google er den mest populære søgemaskine på nettet, men faktisk er det kun 5% af al viden på nettet, du kan finde på Google. Så husk at være kritisk overfor den information, du finder på Google - og brug de databaser, vi præsenterer dig for på disse sider, når du skal finde troværdig og relevant viden.

Du kan også bruge Googles avancerede søgning, der hjælper dig med at få mere konkrete resultater, når du googler. 

Vær kritisk

Når du søger efter viden til din opgave, er det en god ide at være kritisk. Du skal huske at se på: 

  • Hvornår er materialet udgivet? 
  • Hvem er forfatter/udgiver/afsender og ved de noget om emnet? 
  • Er der politiske eller ideologiske holdninger i kilden? 
  • Er der links eller litteraturliste, der giver henvisninger til andre kilder? 

Spørg endelig

Du er altid velkommen til at spørge bibliotekspersonalet om hjælp til at søge. Kig forbi i åbningstiden eller skriv til os. 

Det er en god idé at aftale tid på forhånd, hvis du har brug for mere indgående vejledning.