Reglement

Herunder kan du læse mere, om hvordan du bruger biblioteket.

Betaling af mellemværende

Icon Description

Gebyrer og erstatninger skal betales direkte til Favrskov Kommune via selvbetjeningsløsningen Mit Betalingsoverblik

Kontakt personalet, hvis du ikke har MitID og ikke kan logge på Mit Betalingsoverblik. Det betyder, at du ikke kan betale direkte på biblioteket, favrskovbib.dk eller i appen.

 

På denne side finder du vores takster og svar på de mest almindelige spørgsmål vedrørende Mit Betalingsoverblik.

Bliv låner

Icon Description

For at blive låner kan du enten oprette dig med MitID eller møde op på biblioteket.

Oprettelse med MitID
For at oprette dig med MitID skal du være fyldt 18 år og have læst og accepteret bibliotekets reglement og takster.
Opret dig med MitID her

Personligt fremmøde på biblioteket
Medbring dit gule sundhedskort. Når du er blevet registreret som bruger, fungerer sundhedskortet fremover som lånerkort. 

Hvis du ikke ønsker at bruge dit sundhedskort på biblioteket, kan du få udleveret et separat lånerkort mod forevisning af sundhedskortet. 

For børn og unge
Børn og unge under 18 år kan oprettes som låner ved personligt fremmøde på biblioteket sammen med en forælder/værge. Husk sundhedskort. 

Forælder/værge skal udfylde en indmeldelses- og værgeblanket, når de møder op på biblioteket. Blanketten kan også udfyldes hjemmefra.

Du har også mulighed for at udfylde værgeblanketten digitalt med MitID via dette link. Vi bestræber os på at oprette låneren hurtigst muligt inden for fem hverdage.

Husorden

Icon Description

For at alle kan have en god oplevelse, bedes du altid følge personalets anvisninger og respektere følgende ordensregler:

  • Alkohol må ikke indtaget på biblioteket
  • Med mindre der er tale om en servicehund, er dyr ikke velkomne på biblioteket
  • Vis hensyn, når du bevæger dig rundt. Biblioteket er for alle, men løb og larm hører til udenfor
  • Der må ikke ryges på biblioteket

Erstatning af materiale

Icon Description

Du skal erstatte ødelagt eller mistet materiale. Erstatningsprisen vil normalt være den aktuelle indkøbspris for biblioteket. På nogle materialer er erstatningen en standardpris for den gældende materialetype.


Erstatningsprisen for fx spil, dvd'er og lydbøger kan ligge væsentligt over almindelige salgspriser.  Det skyldes, at biblioteket betaler for udlånsrettigheder. Når erstatningen er betalt, refunderes beløbet ikke, selv om man senere finder og afleverer det mistede materiale.

Standardpriser på materialegrupper:
Billedbog: 150 kr.
Bog: 250 kr.
CD: 150 kr.
DVD: 350 kr.
Emnekasser: 500 kr.
Konsolspil: 350 kr.
Lydbog: 300 kr.
PC-spil: 350 kr.
Tegneserie: 150 kr.

For sen aflevering

Icon Description

Hvis du afleverer dine lån for sent, vil du få en bøde. Du kan se taksterne her.

 

 

Forlæng lån

Icon Description

Hvis du gerne vil beholde et lån i længere tid, kan du prøve at forny det. Man kan forny, hvis der ikke er andre i kø til materialet. 10-dages lån/kviklån kan ikke fornys. 

Bemærk: Du kan først forny et lån 14 dage før afleveringsfristen.

Du kan forny dine lån via appen Biblioteket eller på favrskovbib.dk.

Forny via appen Biblioteket:

Hent appen der, hvor du normalt henter apps, og log ind.

Under ’Min side’ og ’Lån’ kan du klikke ’Forny flere’ og se, hvilke af dine lån, der kan fornys. Hvis du kan markere i firkanten ud for lånet, kan det fornys.

Forny via hjemmesiden:

Log ind og vælg 'Min konto'. Klik på 'Lån' i venstre side og se, hvilke af dine lån, der kan fornys. Hvis du kan markere i firkanten ud for lånet, kan det fornys. Klik 'Forny valgte'.

De materialer, som du har fornyet, vil nu ligge i bunden af din oversigt over lån, da oversigten er sorteret efter afleveringsdato.

Fjernlån

Der gælder særlige regler ved fjernlån (materialer lånt via biblioteker uden for kommunen). Her kan du kun forny med forbehold for at det långivende bibliotek godkender fornyelsen. Husk at tjekke, om fornyelsen er gået igennem.

Låneperiode

Icon Description

Udlånstiden er normalt 31 dage, på visse materialer dog 10 dage. Du kan altid se på udlånskvitteringen, hvornår et materiale skal afleveres.

Persondataforordningen (GDPR)

Icon Description

For at give dig den bedste oplevelse, når du låner materialer og bruger biblioteket, behandler vi på Favrskov Bibliotekerne personoplysninger om dig som bruger af biblioteket.

Behandling af personoplysninger foretages i forbindelse med en række services, herunder selvbetjeningsløsninger, www.favrskovbib.dk., åbne biblioteker  og bibliotekets app ”Biblioteket”.

Du kan læse mere om, hvordan vi håndterer behandlingen af dine personlige oplysninger her.

Reservering af materiale

Icon Description

Du kan reservere materiale på biblioteket. På den måde sikrer du dig, at vi har materialet hjemme, når du kommer ned efter det.

Du reserverer et materiale ved at klikke på knappen "reservér". Du får efterfølgende at vide, hvilket nummer i køen, du har. Hvis du fortryder en reservering, kan den slettes under "Min profil". Her kan du også sætte reservationen på pause, hvis du fx skal på ferie, og i en periode ikke vil have mulighed for at afhente.

Selvbetjent bibliotek

Icon Description

Favrskov Bibliotekerne har selvbetjening. Her har du stadig adgang til biblioteket, hvis du er oprettet som låner. Du bruger blot dit lånernummer og din kode til at låse dig ind i bygningen.

Du har selv ansvar for, at materialerne bliver registreret korrekt udlånt og afleveret på selvbetjeningsautomaterne. Ved udlån kan du udskrive en kvittering, hvor afleveringsdatoen fremgår. Har du oplyst din e-mail, kan du få tilsendt en e-mail-kvittering.