Litteratur

Sommerbogen for voksne

Sommerens læseudfordring for voksne er nu skudt i gang på Favrskov bibliotekerne. Har du lyst til at deltage? Her er lidt inspiration til, hvad du kan læse.

Af Tina Hagstrøm Kibæk Nielsen

Tags

Favrskov Bibliotekerne anbefaler Nyheder

Læs et digt

Digtsamling Jeg læser normalt ikke så mange digte, men selvom læseudfordringen lyder: ”læs et digt” (og altså ikke hele bogen), lagde jeg faktisk ikke denne digtsamling fra mig, før jeg havde læst den fra ende til anden. Digtene handler om forfatterens oplevelse af at vokse op i en lille bygd i Norge. Brynjulf blev adopteret fra Sydkorea som tre årig af en landmandsfamilie. Det er en fortælling om racisme og om følelsen af ikke helt at kunne opfylde de underliggende forventninger. Den følelse man let får, når man bliver ”bestilt udefra” som enearving til en gård, men man ikke kan tåle mælkeprodukter, og desuden har høfeber og ti tommelfingre. Hvordan føles det, når folk går en stor bue udenom dig, bare fordi der er udbrudt corona i Kina?

Hvid, norsk mand. Af Brynjulf Jung Tjønn

Læs en bog af en dansk forfatter

Roman En sød kærlighedshistorie om to mennesker, hvis veje krydser hinanden flere gange gennem livet. Den alvorlige Rebekka er en 12-talspige, der er vokset op i fattigdom og hos forældre som drak. Christian er en festglad, bekymringsløs teenager. Han skal være advokat ligesom sin far og er skolens populære dreng. Men da Christians hang til fest og farver tager overhånd, og hans karakterer daler, hyrer Christians mor Rebekka til at læse lektier med Christian. De to forelsker sig hurtigt i hinanden, men tør de mon tage en chance?

Måske for altid. Af Marie-Louise Ravnsberg

Læs en bog, du er blevet anbefalet af en bekendt

Roman En fin roman om forholdet mellem far og søn og om at være i en familie. Forfatteren har selv haft et svært forhold til sin far, som var brugsuddeler og sjældent hjemme. Faderen var træt, irritabel og uengageret, når han endelig var hjemme fra jobbet. Nu er Daniel selv blevet far, og forventningen til faderrollen har ændret sig. Men hvem skal man så spejle sig i? Daniel har i sin opvækst opbygget en vrede til sin far. Den vrede har han båret med sig gennem hele livet, og han mærker den pludselig springe ud i fuldt flor i forholdet til sin søn. Dette tydeliggøres på en ferie til De Kanariske Øer sammen med kæresten, forfatteren Stine Pilgaard, og parrets to børn - en datter på 1 år og sønnen på fem. Nu vil han ikke længere være vred, han vil være en anden slags mand, men hvem?

Vulkanø. Af Daniel Dalgaard