Litteratur

Når livet kradser

Tre anbefalinger om overlevelse, håb, sorg og momentan lykke midt i alt det svære…

Af Tina Hagstrøm Kibæk Nielsen

Tags

Favrskov Bibliotekerne anbefaler Nyheder

Svigt

Roman En gribende og sand fortælling om søstrene Sarah og Nanna, der mister deres far til kræft. Men hvordan takler man lige sine følelser, når ens far på ingen måde har formået at slå til som far? Når den person, pigerne har mest tillid til og er allermest loyale overfor, svigter dem igen og igen? Sarahs og Nannas far var alkoholiker og udsatte de to piger for både psykisk og fysisk vold. Fra en tidlig alder bliver storesøster Sarah den voksne og lillesøsterens eneste faste holdepunkt i tilværelsen. En ærlig og barsk fortælling om hvordan man overlever en barndom fuld af svigt - om søskendekærlighed og om hvordan lykken alligevel finder vej i flygtige glimt, midt i al smerten.

Når syrener springer ud. Af Sarah K. Frederiksen

Selvskade

Ungdomsroman Nogle gange gør livet så forbandet ondt, at det er alt for svært at være i. Du behøver hverken have en diagnose eller svigtende forældre, men føler dig nogle gange særligt ensom i selskab med andre. Du ønsker bare at møde et eneste menneske, der ser dig, forstår dig og tør være sammen med dig, lige der hvor livet er allersværest. Sådan er det for Froya. Froya er højt elsket, køn og intelligent. Alligevel kan hun ikke holde ud at være i sig selv. Froya ryger ind og ud af psykologisk afdeling pga. selvskade med barberblade og alkohol. Hun kæmper med at finde troen på sig selv og tilliden til andre. En højaktuel og vedkommende roman, som taler til både unge og voksne. Som mor til teenagepiger læste jeg med hjertet i halsen og en god portion eftertænksomhed.

Jeg har det fucking fint. Af Luna Harley

Mælkebøttebarn

Roman  Mona vokser op i ghettoen Nøjsomheden. Hendes mor er psykisk syg, og hendes far har hun aldrig kendt. Heldigvis har hun haft sin moster Tut, selv om den flyvske Tut ikke just udfylder nogen traditionel moderrolle. Hos hende finder Mona et frirum – også i bøgerne, som hun skaffer fra byttecentralen i vaskekælderen. Tut skaffer Mona et job i den lokale boghandel, og her møder hun Nikolaj, som hun forelsker sig i. De to kunne ikke være mere forskellige, men de har kærligheden til bøger til fælles, og hver har de deres at slås med. Jeg elsker den måde, Stine Askov skriver på. Nøgternt og usentimentalt og indimellem med humor, men alligevel bliver historien hjerteskærende og kras lige der, hvor kontrasterne er størst.

Nøjsomheden. Af Stine Askov