Litteratur

Naboskab

Når aftenerne bliver varme og lyse kommer folket ud på græs, og pludselig bliver man mere opmærksom på sine naboer. Her kommer inspiration til alle nabotyper!

Af Christine Ellebæk Sørensen

Tags

Favrskov Bibliotekerne anbefaler Nyheder

En parcelhuskrimi

Krimi Kender du de parcelhusområder, hvor alting står knivskarpt? Ikke et græsstrå er at finde det forkerte sted, og selvfølgelig er vinduerne altid nymalede. Jeg bliver altid nysgerrig de steder – for hvad gemmer der sig i virkeligheden bag facaden? Det kan man møde et meget velskrevet og letlæst bud på fra Dorte Roholtes kvarter i denne krimi. Nogle vil nok kalde den en hyggekrimi, for der fokuseres mere på personerne omkring drabene end på selve mordene – og personerne omkring er meget realistiske på godt og ondt. Vi følger historien og alle plottwists gennem beboernes øjne og ikke fra politiets synsvinkel, og det fungerer overraskende godt! 

Smertepunkter – en parcelhuskrimi. Af Dorte Roholte

Naboerne, der skiller sig ud

Billedbog Fie er meget spændt. På fjerde sal er der flyttet en ny familie ind, og hun kan ligefrem høre, hvordan de larmer derinde, mens de pakker ud. Mon de har børn? Det håber hun – det er kedeligt at bo kun sammen med Far og en masse andre voksne i opgangen. Da hun spørger de andre naboer i bygningen, hvisker de forfærdet, at elefanterne er flyttet ind! Men Fie er mest interesseret i det med børnene, så hun ringer på og møder de søde elefantbørn Bo og Kim – og da de alle sammen så løber ind til Fie for at se hendes marsvin, møder de også de andre naboer… Det er en dejlig billedbog med smukke illustrationer i glade farver, og den trækker på de bedste traditioner, når det gælder billedbøger. Her er masser at snakke om uden at der moraliseres. 

Elefanterne flytter ind. Af Astrid Henn og Stephanie Schneider

Gnavne gamle mænd

Film Nogle mænd bliver bitre med alderen. Også nogle kvinder, men i denne film ligger fokus på Ove, som spilles fremragende af Rolf Lassgård. Ove er 59 år og enkemand, og så har han mistet sit job ved jernbanen efter 43 år. Folk kalder ham ’bitter’ og ’en nabos værste mareridt’. Men Ove er for helvede ikke bitter, bare fordi han ikke smiler dagen lang! Da de nye naboer flytter ind, den unge kvinde Parvaneh, hendes mand Patrick og deres to børn, får han nye perspektiver på livet. Det er en fin fortælling, der med humor og varme går lige til hjertet med sine almene menneskelige budskaber om kærlighed og venskab. Filmen kan lånes både på DVD og på Filmstriben – og læses, da historien oprindeligt er skrevet af Fredrik Backman. 

En mand der hedder Ove.