Litteratur

I krimiland

Her kommer tre mysterier fra afsides beliggende steder rundt omkring i verden.

Af Tina Hagstrøm Kibæk Nielsen

Tags

Favrskov Bibliotekerne anbefaler Nyheder

Island

Krimi Hvis antallet af mord på Island afspejlede hvad der udkommer af krimier fra østaten, ville indbyggertallet være væsentlig lavere end i virkeligheden. Heldigvis er det ikke tilfældet. Denne forfatter er mest kendt for trilogien om politikvinden Hulda (1. bind hedder ”Mørket”), men har nu med den islandske statsminister Katrin Jakobsdottir (der bl.a. har en bachelorgrad i islandsk) som medforfatter skrevet en enkeltstående historie om en cold case. I 1956 forsvinder den 15-årige Laura fra en lille ø ud for Island. Sagen er uopklaret, men i 1986 tager journalisten Valur fat på sagen igen, da han modtager et mystisk brev. I håbet om at finde nye spor i sagen, der kan føre til en opklaring, begynder han at skrive artikler i avisen. Men nogen i Reykjavik ønsker ikke, at fortiden skal frem i lyset.


Reykjavik. Af Ragnar Jonasson og Katrín Jakobsdóttir


 

Nordsverige

Krimi Efterhånden er der kommet mange krimier fra det nordlige grænseland mellem Norge, Sverige og Finland med storslåede og barske naturområder, og denne synes jeg er en af de bedste. Politiassistent Hannah Wester og resten af politistyrken i den lille by Haparanda skal opklare en række mord i slipstrømmen på et bandeopgør og en stor mængde forsvundet narko. Sagen trækker tråde til en russisk mafialignende organisation, og lokalbefolkningen spiller en stor rolle i opklaringen. Et særligt stilistisk træk er, at byen og ulven får deres egen fortællerstemme i bogen. Forfatteren er den ene halvdel af krimimakkerparret Hjorth Rosenfeldt, og krimien her er første del i en planlagt serie om Hannah Wester. Kom bare med den næste så hurtigt som muligt!

Ulvesommer. Af Hans Rosenfeldt


 

Australien

Krimi Så rejser vi så langt væk, som man kan komme, nemlig til Australien. Her møder vi Natalie, som bor i den lille kystby Coral Bay. Hun lever det perfekte liv, bor i en fantastisk villa med sin mand Lucas og lever af sin instagramprofil ”Det gode liv”. Men livet har ikke altid været perfekt - langt fra. Da hun var teenager, blev hun nådesløst mobbet, og hun vil gøre hvad som helst for at distancere sig fra den pige, hun var dengang. Men så bliver hendes bedste veninde - en af hendes tidligere mobbere - myrdet i et fingeret trafikuheld. Pilen peger på Natalie, og hendes perfekte liv begynder at krakelere. Men Natalie er overbevist om, at morderen er Chrissy Summers, som var den værste mobber af dem alle og har før lagt Natalie for had.. Men kan Natalie bevise, at Chrissy er morderen, før flere begynder at dø? Vi får indblik i, hvordan mobning kan følge én gennem hele livet i denne velskrevne krimi.

Pigen hun var engang. Af Jess Kitching