Juleforberedelser
Julebøgerne flyver ud ad døren på biblioteket i øjeblikket – men vi har rigtig mange, så der er gode chancer for, at du stadig kan få tændt op under julestemningen hos os.
Af Mie Henriksen, Hammel Bibliotek
Med afsæt i traditionerne
Fagbog Denne indbydende julebog byder på forslag til kreative, legende og lærerige udfoldelser og kan selvlæses af børn fra omkring 9 år, men er også oplagt til voksne, der planlægger aktiviteter for børn. Vi kommer på tur gennem julens forskellige nedslag, fortællinger og fejringer som advent, misteltenen, julehjælp og nissen. Hver enkelt af bogens 34 kapitler omhandler en særlig tradition, som bliver udfoldet med historiske fakta. Der er masser af forslag til aktiviteter, der passer til temaet; fx opskrifter på mad og drikke, dekorationer og pynt, julelege og en enkelt quiz eller to. Julestemningen såvel som underholdningen er sikret med denne lækre og lærerige aktivitetsbog, der nok skal få dig flyvende igennem december.
Børnenes store bog om jul. Af Hélène Wagn og Sarah Wagn Møller
Brug julegaven!
Fagbog De seneste par år har rigtig mange af pakkerne under juletræet rundt omkring i familierne indeholdt en airfryer. Men får de nybagte ejere egentlig brugt det nye køkkengrej nok? Der er kommet mange bøger med opskrifter, men denne er den første, der udelukkende er dedikeret til julemad. Sig farvel til de mange svedige timer ved komfuret i juledagene og goddag til jul i airfryeren – i hvert fald hvis I ikke er alt for mange omkring bordet, da apparatet har begrænset kapacitet. Her er opskrifter på både traditionelle juleretter som æbleflæsk, flæskesteg og brunede kartofler og nye idéer som juletræsspyd og julecupcakes. Man får også tips til, hvordan rester kan bruges – meget nyttigt i juletiden, hvor vi jo ofte får lavet lidt for meget mad.
Airfryer-julebogen : 24 juleopskrifter. Af Britt Andersen
Og nu til det søde …
Fagbog Alle med en sød tand vil kunne finde favoritter i denne bog, og det er herligt med opskrifter på "ægte" slik, som lakridskonfekt og vingummi - uden tilsætningsstoffer. Bogen er fyldt med lækre billeder, der får mundvandet til at løbe, og mange opskrifter, som det vil være hyggeligt at lave sammen med familie og venner. Slikmunde i alle aldre kan være med - de mindste skal dog nok have hjælp. Bogen indledes med et afsnit om basisudstyr, ingredienser og chokoladetemperering, og tre sværhedsgrader er angivet med nissehuer. Hver opskrift indeholder desuden ingrediensliste og vejledning samt info om opbevaring. Traditionelle småkager og hjemmelavet marcipan finder man også. Heldigvis kan godterne spises hele året, og flere opskrifter er veganske.
Hjemmelavet juleslik. Af Martin Wiese