Læsekredse

Bliv en del af en læsekreds!

Som udgangspunkt er læsekredse brugerdrevne. I arrangerer dermed selv, hvem, hvor og hvornår I vil mødes og hvad I vil læse. 

Vi hjælper dog gerne med inspiration til jeres næste bog eller med at skabe kontakt, hvis du ønsker at blive medlem af en læsekreds.

Herunder har vi samlet en række gode råd, hvis I ønsker at opstarte jeres egen læsekreds.

Kaffe og bøger

Find medlemmer

Det vigtigste, når du skal finde medlemmer til din læsekreds er, at du husker, at forskelligheder kun er en fordel. Jo flere forskellige perspektiver der kan gives på en bog, desto mere er der at tale om.

 

Afstem forventninger 

Skal I forberede spørgsmål til bogen eller snakke mere løst og spise kage til?

Der er mange forskellige måder at holde læsekreds på. Måske er I interesserede i at læse bøger ud fra et tema eller måske vil i fokusere på bøger fra en bestemt tidsperiode. Find ud af, hvad I er interesserede i at læse – eller om I vil udfordres og læse så forskellige genrer og bøger som muligt.

Vores bedste råd er, at I vælger de bøger som I brænder for at læse. Bøger med mulighed for diskussioner og personlige fortolkninger og bøger, I kan tale om i timevis.

Læsekredse fungerer bedst, når I alle har de samme ambitioner og forventninger til, hvad I vil have ud af læsekredsen og hvilke bøger I har lyst til at læse.

 

Hvor og hvornår skal I mødes?

Hvis din læsekreds består af venner og bekendte giver det måske bedst mening at mødes hjemme hos en af jer og evt. lade læsekredsmøderne gå på skift. Hvis din læsekreds er sammensat via biblioteket eller I ikke kender hinanden privat passer det måske bedre at mødes offentlige steder som fx en café eller på biblioteket, indtil I har lært hinanden bedre at kende.

Det kan sommetider være svært at finde plads i kalenderen til læsekredsmøderne – især, hvis I er mange medlemmer. Det kan derfor være en god idé at aftale en fast dag for jeres møder.

 

Hav det sjovt og brug hinanden

Det bedste ved at starte en læsekreds er at skabe et forum, hvor der er plads til bognørderi og timevis af bogsnak. Nyd, at du har fundet en gruppe mennesker som du kan dele din interesse for læsning med og husk at bruge det i andre sammenhænge også. Måske mangler du én du kan tage til forfatterforedrag sammen med?

Din læsekreds kan bruges i mange sammenhænge og som medlem i en god læsekreds vil du aldrig komme til at mangle en god boganbefaling igen.

 

Hvis du har spørgsmål eller lyst til at blive medlem af en læsekreds kan du kontakte:

Hadsten og Ulstrup Bibliotek

Eva Dixen, tlf. 8964 1589,

Mail: evdi@favrskov.dk

 

Hammel Bibliotek

Christine Ellebæk Sørensen, tlf. 8964 1503

Mail: cel@favrskov.dk

 

Hinnerup Bibliotek

Lise-Lotte Balle, tlf. 8964 1452

Mail: llb@favrskov.dk