Litteratur

Forunderlige rejser i fremmede lande

For mig findes der ikke noget bedre end at åbne en bog, der tager mig med på tur. Jeg vil med ud at rejse, se verden gennem andres briller og komme ud på den anden side – lidt klogere, mere tilfreds og med lyst til bare at læse eller rejse mere.

Af Christine Ellebæk Sørensen

Tags

Favrskov Bibliotekerne anbefaler Nyheder sommer rejser

1001 nat med pirater, kærlighed, overtro og bøger

Roman Denne bog er skrevet som en overlevering af et uudgivet manuskript, skrevet af en arabisk kvinde fra Palæstina fra sejlskibenes tid. Forfatteren i bogen er kvinden Qamar, og som en helt almindelig skæbnefortælling starter bogen ved hendes og tvillingesøsterens fødsel. De fødes i en snæversynet landsby, men af forældre, der har udsyn og handlekraft. Qamar gribes af rejsefeber, og stik mod alle traditioner begiver hun sig afsted – i karavaner på kamel, på skibsrejser, alene og i selskab med andre. Undervejs bliver hun kidnappet af røvere og solgt som slave, hun bliver rådgiver for en prinsesse og forklædt som mand bliver hun pirat – og så bliver hun forelsket, og kommer ud for mange tragedier. Man kan mærke varmen fra alle de eksotiske destinationer, føle støvet på kroppen og saltvandets sprøjten på piratskibet, mens man læser om Qamars fantastiske, farefulde færd.

Forunderlige rejser i fremmede lande. Af Sonia Nimr

Drømmebus på afveje

Læs højt Når ens by hedder Drømmeløse, og man selv er en eventyrer – men ikke specielt gammel – hvad gør man så? Ja, når man hedder Lulu, så bruger man rigtig meget tid i den mærkelige, gamle bus på Overdrevet. En dag finder Lulu bussens nøgle, og så begynder eventyret! Vi kommer ud i verdensrummet blandt vægtløse delfiner, besøger Tankstationen og kommer til Centralen, der ligner Cheshire katten, og hvor mekaninerne arbejder. Tegningerne i bogen, som Adam O også har stået for, er aldeles vidunderlige, så smid dig i hængekøjen med dit barn eller barnebarn og åbn en bog, hvor modet, finurlighederne og eventyret venter. Og bonus: Du kan sagtens læse den højt for både en 6-årig, en 8-årig og en 10-årig på én gang. 

Lulu Lukøje – rejsen fra Drømmeløse. Af Adam O

Eventyret venter derude!

Fagbog Hvis man nu for alvor er grebet af trangen til at gå sine egne veje, så er her et pragtværk til inspiration! Man slår op på den ene side, bliver indfanget af de fremragende billeder, og på næste side af de fængende og til tider meget morsomme tekster. Vi kommer hele verden rundt – undtagen 2 lande, der aldrig er blevet besøgt af et medlem af Kvindelige Eventyreres Klub, nemlig Ækvatorialguinea og Nauru. Disse eventyrere er nogle virkelig seje kvinder, og man bliver skiftevis begejstret, forundret og skrækslagen på deres vegne. Men selvom mange af stederne er lande, de fleste danskere ikke kunne drømme om at rejse i, kan vi godt lade os inspirere: ”At lade tilfældet råde kan føre lige ind i eventyret, der for mig først begynder, når jeg slipper kontrollen og går ind i det uforudsete. Derfor har jeg aldrig på forhånd planlagt mine rejser dag for dag.” 

De eventyrlige kvinder. På kryds og tværs af kontinenter – på hjul, til hest, til fods, til søs og på vinger