Litteratur

Bøger til ordblindeugen

Uge 40 er den internationale ordblindeuge. Her kommer tre anbefalinger fra biblioteket med fokus på ordblindhed.

Af Tina Hagstrøm Kibæk Nielsen

Serie af ordblind forfatter

Fantasy Maria på 16 år lever et almindeligt liv og ved ikke, hun er noget særligt. Ikke før hun falder over en helt speciel halskæde, som viser sig at være Fønixens hjerte. Med et tager Marias liv en helt uventet drejning, hvor hun stifter bekendtskab med en magisk parallelverden med skabninger, hun troede kun hørte til i eventyrbøgerne. Fønixens hjerte er første bind i en spændende fantasyserie på ni bøger. Hvis du ligesom jeg elsker en god klassisk fantasy-roman fyldt med eventyr og magi, kan denne serie varmt anbefales. Forfatteren Christina Ramskov har med disse bøger bevist, at selvom man er ordblind, kan man godt forfølge sine drømme og blive en fantastisk forfatter. Christina besøger InSide den 3. oktober, hvor hun fortæller om sine erfaringer og udfordringer som fantasyforfatter og ordblind.

Fønixens hjerte. Af Christina Ramskov 

Hemmeligheder og tab

UNGLET Marie Duedahl har skrevet en serie på 15 bøger under navnet: ”Alle har en hemmelighed”. 15 unge mennesker spærres inde i et indkøbscenter under en strømafbrydelse på nytårsaften. 15 unge mennesker, som har gået i den samme 9. klasse. De har hver deres perspektiv på livet. Denne bog handler om Luna, som for ganske nyligt har mistet sin far. Luna føler sig meget alene og savner sin far. Hendes bedste veninde har fundet en kæreste og spørger ikke rigtigt ind til, hvordan Luna egentlig har det. Alt ser trist og sort ud for Luna, men så tager livet en ny drejning.  Bogen handler om tab, savn og venskab og om at turde tro på det bedste i de mennesker, vi har omkring os. Jeg synes, disse bøger er smukt skrevet og tager fat i nogle rigtig gode emner.

Farvel – Alle har en hemmelighed. Af Marie Duedahl

Fest, farver og forelskelse

UNGLET Ida og Karla skal på Roskilde Festival. Ida er meget interesseret i musik og glæder sig til at nyde de mange bands med sin bedste veninde. Det viser sig dog hurtigt, at Karla nok hellere bare vil feste og flirte med de fyre som bor i naboteltet. Den ene af fyrene hedder Jacob. Han har netop brudt med sin kæreste og hænger derfor noget med næbbet. Da Jacobs ven Noah og Idas veninde Karla finder sammen, tilbyder Ida Jacob, at han kan sove i pigernes telt. Bogen her handler om venskab og grænser. Om at turde stå ved sig selv, og om hvad man gør, når man ikke får sagt ordentligt fra og er ærlig om, hvem man er. 

På biblioteket har vi mange lignende bøger for unge med læsevanskeligheder – lette at læse og med alderssvarende indhold. 

Festival. Af Sara Ejersbo